Blesk.cz: Opilý policista v Praze napadl devatenáctiletou dívku

před 1 měsíc 44

foto Policejní automobil. Ilustrační foto.

Praha - Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) se zabývá případem policisty, který v opilosti napadl devatenáctiletou dívku. Napsal to dnes server Blesk.cz. Napadení se podle něj odehrálo v noci na 17. února v Nádražní ulici v Praze. Opilému muži s ním údajně pomáhala jeho přítelkyně, která také pracuje u policie.

"Můžu potvrdit, že se zabýváme potyčkou, která se uskutečnila 17. února v ulici Nádražní. Bližší informace není možné sdělit," uvedla mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Incident se podle serveru odehrál před nočním barem, kam policista dorazil ve slavnostní uniformě z policejního plesu. Muž dívku napadl, za vlasy ji tahal po ulici a následně ji zaklekl. Přihlížející lidé se ho snažili zastavit, na místo pak dorazila policejní hlídka.

"Toto jednání považujeme za naprosto neakceptovatelné a neomluvitelné. I tak se omlouváme. Selhání jednoho policisty bohužel poškozuje všechny ostatní," uvedla dnes policie na sociální síti X. "Můžeme vás ujistit, že rozhodně nejde o běžné chování našich kolegů a pražský ředitel bude proto v dalším postupu nekompromisní," dodali policisté.

Pro mladou ženu musela přijet sanitka. "Na místo jsme dorazili po druhé hodině ranní. Ošetřili jsme jednu ženu s lehčím poraněním a odvezli ji do nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Jana Poštová. Muži podle Blesku naměřila policie 2,6 promile alkoholu v krvi, jeho přítelkyni 1,6 promile.

Přečtěte celý článek