A to jsou ty z Decathlonu? Test chytrých sportovních hodinek Kiprun Coros GPS 500

před 1 měsíc 27

Hodinky potěší především sportovce: mají GPS a umí se propojit s množstvím oblíbených služeb. Obstojí ale i jako chytré hodinky?

Plusy

  • Dlouhá výdrž baterie
  • Detailní měření sportovních aktivit
  • Export aktivit do Stravy či dalších aplikací

Minusy

  • Nemají dotykové ovládání
  • Horší čitelnost displeje
  • Absence češtiny

Nedávno jste si mohli přečíst velký srovnávací test chytrých hodinek s cenou do 4 000 Kč. Pozvali jsme do něj i tyto hodinky Kiprun Coros GPS 500 z Decathlonu, bohužel ale dorazily těsně před uzávěrkou.

Když už jsme je však měli k dispozici, podívali jsme se na ně stejnou optikou jako na konkurenty z velkého testu. Vy si tak můžete přiloženou tabulku srovnat s výsledky ostatních modelů z testu.

a3de6398-65fa-4db7-ac9b-3ee6f01c02c6

S GPS pro přesné měření

Tyto hodinky se velmi liší od všech ostatních z celého testu. Jsou totiž velmi úzce zaměřené na sport a nejsou příliš ideální pro univerzální použití. Na úvod je potřeba uvést, že Decathlon se do hodinek Kiprun nepustil sám, ale vytvořil je ve spolupráci s firmou Coros, která zajišťuje i obslužný software.

Samotné hodinky mají 1,2" kruhový displej s průměrným rozlišením, takže je trochu vidět rastr, ještě horší je to však s jasem, který je poměrně nízký a na světle můžete mít problém. Komfortu nepomáhá ani mdlé podání displeje či absence dotykového ovládání, takže vše musíte řešit tlačítky na bocích.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně

Přečtěte celý článek