Adobe rozšiřuje možnosti Photoshopu novými unikátními AI nástroji!

před 1 týden 28

Adobe představil novou řadu generativních AI nástrojů pro Photoshop, které nabízejí uživatelům nové možnosti pro manipulaci s designy. Tato inovace je poháněna Adobe novým základním modelem Firefly Image 3 a je již dostupná v betaverzi desktopové aplikace. Veřejně dostupné by měly být tyto nástroje později během roku.

Mezi nejzajímavější novinky patří nástroj Reference Image, který uživatelům umožňuje nahrát vlastní obrázky a použít je jako inspiraci pro AI generovaný obsah, přičemž zachovává podobné prvky ve stylu a barvě. Podle Ely Greenfielda, technického ředitele pro digitální média v Adobe, tento přístup usnadňuje a zrychluje proces tvorby, protože uživatelé nemusí opakovaně upravovat textové podněty.

Obsah obrázku bezobratlý, akvárium, včela, Organismus

Popis byl vytvořen automaticky

Obrázek 1 – DALL-E 3: Včelka v džungli

Standardní nástroje pro zvýšení uživatelského komfortu

Dále Adobe představilo nástroje jako Generate Background, který umožňuje nahradit a vytvořit nové pozadí pro obrázky, což je ideální pro produktovou fotografii. Nástroj Enhance Detail zase zvyšuje ostrost a čistotu obrazu. Generate Similar vytváří obsah podobný jednomu ze tří obrazů generovaných pomocí nástrojů Firefly, a Generate Image umožňuje uživatelům začít s prázdnou stránkou a generovat celý obrázek z textového popisu.

Adobe kromě generativních AI nástrojů přidává do Photoshopu také standardní nástroje, které mohou urychlit kreativní procesy. Mezi ně patří Adjustment Brush pro nerušivé úpravy, jako jsou barevné korekce, a nové Adjustment Presets pro rychlé změny obrazu pomocí filtrů. Uživatelé také získají vylepšený prohlížeč písem s přístupem k více než 25 000 písmům v cloudové knihovně Adobe, aniž by museli opustit aplikaci Photoshop.

Shrnutí

  • Adobe rozšiřuje Photoshop o nové generativní AI nástroje, včetně nástroje Reference Image, který umožňuje uživatelům použít vlastní obrázky jako inspiraci pro generovaný výstup.
  • Další nástroje zahrnují Generate Background, Enhance Detail, Generate Similar a Generate Image, které poskytují uživatelům nové možnosti pro tvorbu obsahu.
  • Nově přidané standardní nástroje, jako je Adjustment Brush, Adjustment Presets a Font Browser, zlepšují uživatelskou přívětivost a urychlují kreativní procesy.
  • Nové nástroje jsou nyní dostupné v desktopové betaverzi a budou oficiálně uvedeny na trh později v tomto roce.

Zdroj:

  • Weatherbed, J. (2024, April 23). Adobe’s new Firefly model makes it easier to use Photoshop’s AI tools. The Verge. https://www.theverge.com/2024/4/23/24138011/adobe-firefly-3-ai-model-photoshop-tools-reference-image?ref=futuretools.io 

Článek Adobe rozšiřuje možnosti Photoshopu novými unikátními AI nástroji! se nejdříve objevil na Ainovinky.cz.

Přečtěte celý článek