Albert zvyšuje mzdy. Už od dubna si prodavačky polepší v průměru o 10 procent

před 1 měsíc 81

Petra Kučerová

Petra Kučerová

Zaměstnanci prodejen Albert se dozvěděli ze současné výplatní pásky novou výši své mzdy. Ta se od následujícího měsíce zvedne průměrně o deset procent. K samotnému navýšení dochází od 1. dubna a obchodník na něj pro tento rok vyčlenil dodatečných 700 milionů korun.

Albert zvyšuje mzdy. Už od dubna si prodavačky polepší | Foto: Albert

Tato částka pokryje také navýšení stravenkového paušálu a dalších finančních benefitů pro zaměstnance v průběhu tohoto roku.

„Podstatné navýšení mzdových prostředků a s ním spojená vyšší mzda, stravenkový paušál i další peněžní benefity jsou poděkováním zaměstnancům na provozních pozicích z prodejen za jejich dobře odvedenou práci a loajalitu,“ řekl ke zvyšování mezd Kalle Becker, senior viceprezident pro operativu a logistiku v Albertu, a doplnil: „Albert je stabilní zaměstnavatel s více než třicetiletou působností na českém trhu a náš tým kolegů čítá více 20 000 lidí ze všech koutů republiky.“

Odbory oceňují reálný nárůst výplaty

V Albertu probíhá pravidelný sociální dialog s odborovými organizacemi a mzdy jsou jedním z velmi důležitých témat.

„První měsíce roku ukazují snižující se inflaci a za této situace znamená nová investice do mezd a peněžních benefitů v Albertu reálný nárůst mezd pro zaměstnance. Jsem ráda, že zaměstnavatelé maloobchodu dokáží pro svoje týmy lidí na prodejnách vytvořit odpovídající podmínky k práci, ke kterým patří také odpovídající výše mzdy,“ komentovala prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb paní Renáta Burianová.

Přečtěte celý článek