Američané fotili zatmění Slunce. Podívejte se, který ze Samsungů, Pixelů nebo iPhonů to zvládl nejlépe

před 3 týdny 31

Spojené státy zažily unikátní úkaz – zatmění Slunce. Moment, kdy Měsíc za bílého dne částečně a poté úplně zakryl Slunce na obloze, chtěl přirozeně téměř každý zachytit svým fotomobilem. Jenže se ukázalo, že výsledné fotografie se mezi telefony různých značek hodně liší. V galerii v článku můžete vidět fotky pořízené Samsungy, Pixely a také iPhony. Které z nich jsou podle vás nejpovedenější?

Klepněte pro větší obrázek
Zatmění Slunce, jak jej zachytil Google Pixel 8 Pro

Americké zatmění měsíce předcházely týdny příprav. Do nich se zapojila i agentura NASA, která dopředu varovala, že focení zatmění Slunce bez filtrů může poškodit optiku telefonů. Někteří na varování nedbali a zatmění Slunce fotili bez filtru, někteří před objektiv fotoaparátu dali alespoň speciální ochranné brýle, kterými se na tento přírodní úkaz jinak sami dívali. 

Při pohledu na sociální sítě můžeme potvrdit zajímavé záběry napříč různými značkami. Ať už to byly Ultry od Samsungu se Space Zoomem, Pixely využívající umělou inteligenci nebo iPhony. V galerii můžete vidět vždy pět náhodně vybraných ukázkových fotek ze Samsungů, Pixelů a iPhonů, další fotografie můžete najít na sociální síti X (dříve Twitter). Fotky zatmění ze Samsungů hledejte zde, u Pixelů se podívejte na tento odkaz, a tady zase najdete výstupy z iPhonů.

Které telefony podle vás fotily nejlépe?

Přečtěte celý článek