Úřady v americkém státě Vermont v neděli zadržely a obvinily muže podezřelého ze založení ohně u kanceláře dlouholetého místního senátora Bernieho Sanderse. Zatčeného 35letého muže podle prokuratury v pátek zachytily kamery, jak posprejoval dveře do kanceláře neznámou tekutinou a poté je zapálil, napsala agentura AP.

Burlington 6:55 8. dubna 2024

Bernie Sanders

Dvaaosmdesátiletý Sanders zastupuje Vermont v americkém Senátu od roku 2007 a patří k lídrům americké levice | Foto: Evelyn Hockstein | Zdroj: Reuters

Sanders v době incidentu v pracovišti ve městě Burlington nebyl a ani nikomu jinému se nic nestalo. Na interiéru budovy zůstaly jisté škody způsobené požárem a také protipožárním systémem, který jej uhasil.

Sanders hitem internetu. Fotka v rukavicích kromě online popularity pomohla vybrat peníze na charitu

Číst článek

Vyšetřovatelé ze založení požáru podezírají Shanta Soghomoniana, který dříve žil v Kalifornii. Jaký mohl být jeho motiv, úřady podle médií nespecifikovaly.

Podezřelý čelí obvinění ze žhářského útoku na budovu používanou k mezistátnímu obchodu a hrozí mu až 20 let vězení, píše AP. Kdy poprvé stane před soudem, nebylo v neděli večer jasné.

Dvaaosmdesátiletý Sanders zastupuje Vermont v americkém Senátu od roku 2007 a patří k lídrům americké levice. Působí jako nezávislý zákonodárce, je však brán jako představitel Demokratické strany, mimo jiné proto, že se v letech 2016 a 2020 ucházel o její nominaci na prezidenta.

V posledních měsících kritizuje americkou vládu za přístup k válce v Pásmu Gazy a volá po omezení vojenské pomoci Izraeli.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Americká policie zatkla podezřelého ze zapálení kanceláře Bernieho Sanderse. Utrpěl jen interiér

  2. Korčok už neměl odkud brát, Pellegrini ano

  3. Naschvál posunuté kolíky? Správa železnic omylem navrtala plynovod, obec ji na něj přitom upozorňovala

  4. Nechtěli, aby se sestra bavila s chlapci. Francouzská prokuratura obvinila čtyři mladíky z vraždy školáka

  5. Slovenský prezident vyřešen. Analytička teď čeká boj o ‚nevládky‘, Ústavní soud i volební zákon

  6. Otazníky Pellegriniho prezidentství: bude z něj Ficův prezident? Kdo převezme Hlas? A co čeká Korčoka?

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme