ANO je fejkové a prolhané, zareagoval na Babišova slova Miroslav Kalousek

před 2 měsíce 72

Poté, co skončil víkendový sněm hnutí ANO, dal Andrej Babiš jasně najevo, že se vůbec nic nebude měnit a že jakékoliv úvahy o tom, že by snad neměl být kandidátem hnutí na premiérskou funkci, jsou liché.

Z různých stran v poslední době zaznívalo, že by hnutí ANO mohlo v případě volebního vítězství do křesla premiéra posadit někoho z dua Alena Schillerová – Karel Havlíček.

V neděli v rozhovoru pro CNN Prima News však Andrej Babiš jasně řekl, že o nikom jiném, než je on sám, ani neuvažuje. „Nakonec jsem se rozhodl, že jsem lídr, že jsem kandidát na premiéra. Tečka,“ řekl Babiš. Zároveň však také poznamenal, že právě jeho osoba by mohla bránit vzniku určitých koalicí.

Na jeho slova zareagoval glosátor zdejšího politického dění Miroslav Kalousek, který upozornil na veletoče, jež jsou u Babišova hnutí naprosto běžné.

Obecně je důvodem “stínové vlády” možnost prezentovat lidem osoby, které by v případě volebního vítězství danou funkci vykonávaly. Stínový premiér je @KarelHavlicek_. A.B. však prohlásil, že kandidát na premiéra je on sám. Takže je to přesně ve stylu ANO: Fejkové a prolhané. https://t.co/GzEqHClCdj

— Miroslav Kalousek🇺🇦🇨🇿 (@kalousekm) February 12, 2024

„Obecně je důvodem ‚stínové vlády‘ možnost prezentovat lidem osoby, které by v případě volebního vítězství danou funkci vykonávaly. Stínový premiér je Karel Havlíček. A. B. však prohlásil, že kandidát na premiéra je on sám. Takže je to přesně ve stylu ANO: Fejkové a prolhané,“ napsal na svůj účet na síti X Miroslav Kalousek.

Přečtěte celý článek