Apple spustil nový web s manuály k opravám. Všechny informace teď najdete na jednom místě

před 1 měsíc 40

Apple spustil nové webové stránky s názvem „Dokumentace“, které nabízí ucelený pohled na produkty značky Apple na jednom místě. Najdete na nich ty nejdůležitější informace k produktům, tedy primárně uživatelské příručky, servisní manuály a technické specifikace. Z mobilních produktů se to týká iPhonů, iPadů, hodinek, sluchátek a příslušenství, ale také softwaru či dokumentací jednotlivých verzí operačního systému iOS a dalších článků. 

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Stará a nový podoba stránek podpory. Tam, kde jste dříve složitě vyhledávali příručky k telefonům, máte nově přehledně k dispozici uživatelské příručky, návody k domácím opravám, specifikace telefonů, tabletů a hodinek, či největší novinky jednotlivých verzí iOS

Předchozí verze webových stránek byla značně nepřehledná. Museli jste v nich ručně vyhledávat příručky, k servisním manuálům jste se zase museli prokousat přes samostatné webové stránky. Nyní je vše pěkně pohromadě, což je něco, co Applu dlouhodobě chybělo.

Bližší detaily k iOS až od roku 2018

Uživatelské příručky jsou webové a interaktivní, můžete procházet jednotlivé kapitoly nebo fulltextově vyhledávat. To stejné platí i o příručkách podle verze operačního systému. U velmi starých verzí iOS se dozvíte jen inkrementální novinky v dílčích softwarových aktualizacích, detailnější popisy funkcí systému čekejte až od verze iOS 12 z roku 2018. Příručky pro domácí opravy jsou přeložené do češtiny, a vidíte u nich i datum poslední aktualizace.

Nové centralizované stránky s dokumentacemi produktů od Applu hledejte zde. Apple má i šikovně zpracovanou mobilní aplikaci Apple Support, která je k dispozici na App Storu. A doslova nepřebernou studnicí dat, na kterou se často zapomíná, je YouTube kanál Apple Support, který má více než 1,72 mil. odběratelů. Apple je jedním z mála výrobců, u něhož je snad ke každé (ne)důležité funkci iPhonu, iPadu, Apple Watch, AirPodů a brýlí Vision Pro k dispozici videonávod, jak ji aktivovat, vypnout, a k čemu vlastně tato funkce slouží. Žádný z ostatních mobilních výrobců nezachází do takových podrobností jako Apple.

Via 9to5mac

Přečtěte celý článek