Argentina požádala o status globálního partnera NATO

před 2 týdny 26

Členské země NATO FOTO: Forum 24+

FOTO: Forum 24+

Argentina požádala o status globálního partnera NATO. Informoval o tom tamní ministr obrany Luis Petri na svém účtu na sociální síti X.

„Budeme pokračovat v práci na obnově vazeb, které nám umožní modernizovat a vycvičit naše síly v souladu se standardy NATO,“ napsal ve čtvrtek Petri s tím, že argentinské úřady požádaly o udělení statutu globálního partnera NATO.

En el cuartel general de la @NATO, me reuní con @JavierColominaP, Secretario General Adjunto para Asuntos Públicos y Política de Seguridad. Le presenté las propuestas de Argentina para explorar temas de mutuo interés como lo son la seguridad marítima y reforzar el diálogo… pic.twitter.com/VCoaaRZjV4

— Luis Petri (@luispetri) April 18, 2024

Zmíněný dokument Petri předal podle svých slov náměstkovi generálního tajemníka NATO Mircea Geoanaovi. Ten rozhodnutí Argentiny přivítal, protože tato země hraje v Latinské Americe důležitou roli.

Prosíme podpořte nezávislou žurnalistiku

Smyslem Svobodného fóra a deníku FORUM 24 je přispívat ke kontrole politické i ekonomické moci a bránit svobodné prostředí v České republice. Abychom pro Vás mohli nadále pracovat, potřebujeme nutně Vaši pomoc.

Váš finanční dar můžete zaslat na tento sbírkový účet:
4095439339/0800

Prosíme, informujte nás o Vašich finančních darech
na mailu [email protected].

Free Czech Media Sdružení na podporu nezávislé žurnalistiky

Přečtěte celý článek