Armádní vrtulník odřízl rotor druhého, pak oba stroje narazily do země. V Malajsii zemřelo deset lidí

před 1 týden 21

Two military helicopters collided into each other in midair in Lumut, Malaysia.

The Perak fire and rescue department has confirmed that 10 people died after two Royal Malaysian Navy helicopters collided and crashed in Lumut, Perak.

Royal Malaysian Navy has confirmed that two… pic.twitter.com/XhWdCrM1G0

— FL360aero (@fl360aero) April 23, 2024

Deset mrtvých si vyžádala srážka dvou vojenských vrtulníků v Malajsii. Vrtulníky se srazily ve vzduchu během nácviku přehlídky vojenského námořnictva, uvedla v úterý agentura Reuters s odvoláním na prohlášení malajsijského námořnictva.

Video Kuala Lumpur 7:08 23. dubna 2024

Zahynulo všech deset členů posádek obou helikoptér, které se srazily u základny Lumut ve státu Perak na západě země, uvedlo námořnictvo.

„Bylo potvrzeno, že všechny oběti zahynuly na místě. Těla byla převezena do nemocnice na základně Lumut k identifikaci,“ dodalo prohlášení.

Srážka si vyžádala životy deseti členů posádek obou strojů. Jejich smrt potvrdili vojenští lékaři, uvedl podle agentury AFP mluvčí záchranářů.

Nahas helikopter di Lumut: TLDM sahkan semua 10 mangsa maut

Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) mengesahkan sebuah Helikopter Operasi Maritim (HOM-AW139) TLDM dan sebuah helikopter FENNEC TLDM telah terhempas semasa raptai Perbarisan Hari TLDM ke-90 di Pangkalan TLDM Lumut pada… pic.twitter.com/ITIXiwQBq7

— Buletin TV3 (@BuletinTV3) April 23, 2024

Jeden z vrtulníků odřízl rotor druhého, než oba stroje narazily do země, napsal server BBC News s odvoláním na záběry z místa nehody.

Na palubě jednoho vrtulníku bylo sedm lidí, ve druhém stroji tři. Jeden stroj se zřítil na běžeckou dráhu, druhý do blízkého bazénu. Neví se o nikom, kdo by srážku přežil, dodal portál.

Podle zpráv na sociálních sítí se srazily vrtulníky Agusta Westland AW139 and a Eurocopter Fennec, dodala televize NST.

ČTK

Přečtěte celý článek