Auto na Náchodsku srazilo skupinu chodců. Několik lidí utrpělo zranění

před 3 týdny 27

V Polici nad Metují na Náchodsku před supermarketem v úterý odpoledne osobní auto srazilo několik lidí. Osm lidí utrpělo zranění, řekla ČTK policejní mluvčí Iva Kormošová. Mezi nimi jsou i dvě děti. Na místě zasahovaly všechny složky Integrovaného záchranného systému. Případ policie vyšetřuje.

Nehoda se měla stát v úterý odpoledne před 16:00. „Na místě je osm zraněných osob, u řidiče byl dechovou zkouškou vyloučen alkohol,“ řekla bez dalších podrobností policejní mluvčí Iva Kormošová.

„Krátce před 16. hod. došlo na parkovišti u OD Peny v Polici n/M ke střetu osobního auta s chodci. Osm osob včetně řidiče utrpělo zranění, z toho 3 děti. Alkohol u řidiče vyloučen. Příčina nehody je předmětem šetření,“ upřesnili potom policisté.

Podle hasičů jeden člověk byl transportován do zdravotnického zařízení letecky, další sanitkami. „Dvě hasičské jednotky spolupracovaly s Policií ČR a ZZS v Polici nad Metují, kde došlo na parkovišti u supermarketu ke srážce osobního vozidla s chodci. Celkem bylo v péči ZZS 7 lidí. Pomáhali jsme se zajištěním místa nehody a ošetřením zraněných,“ oznámili na sociální síti X.

Přečtěte celý článek