Fenomén TEDx s tématem „Na půl cesty“ tentokrát na letišti! TEDxPragueYouth organizovaný studenty přinese nové myšlenky, a to nejen studentům. Už máte svoji TEDx letenku?

před 1 měsíc 46

Co mohou účastníci očekávat?

Pozvání na letošní ročník této výjimečné akce pro mladé přijala opět řada inspirativních řečníků. Ti se budou zabývat mnoha aspekty zvoleného tématu a rozebírat jeho význam pro osobní růst, profesní rozvoj, společenské změny či technologický pokrok. Účastníci se mohou těšit na novináře a publicistu Filipa Titlbacha a nebo na držitelku „Juniorské Nobelovky“ Dominiku Burešovou.

Daniel Stach obklopen studenty, TEDxPragueYouth 2022. Foto: Jan Mihaliček, Aleš Otava a Hanka Krejbichová

„V každém bodu zlomu se nachází příležitost. Příležitost poznat lépe sebe sama, objevit něco výjimečného, reflektovat i měnit. Věřím, že naše konference pomůže nejen mladým lidem najít klíč k odhalení jejich potenciálu,“ podotkla Věra Kadlečková, ředitelka neziskové organizace Power of X, zastřešující TEDxPrague. V průběhu konference budou mít účastníci prostor k zamyšlení se nad svými vlastními cestami a k získání nových náhledů na orientaci ve svých neustále se měnících životech. Téma konference bude účastníky provázet i v ostatních doprovodných aktivitách partnerů.

Publikum na TEDxPragueYouth 2022. Foto: Jan Mihaliček, Aleš Otava a Hanka Krejbichová

„Na Letišti Václava Havla Praha se každý nachází na půli cesty. Vidíme tu studenty loučící se s rodinou při cestách na zahraniční pobyty, cestovatele toužící poznat svět i dobrodruhy chystající se překonávat své limity. Proto jsme hrdí na to, že můžeme podpořit TEDxPragueYouth, akci, která otevírá potenciál mladých lidí a dává jim prostor spolupracovat a něco změnit. Společně se snažíme inspirovat, podněcovat myšlenky a podporovat komunitu, která je zvídavá a kreativní,“ dodává Andrea Králová, vedoucí týmu vzdělávání a rozvoje Letiště Praha.

Letošní řečníci

Právě cestování se pro mladé generace stalo vášní, která často přináší také nové náhledy na vlastní životy a poukazuje na nutnost znalosti cizích jazyků. Této oblasti se bude ve své přednášce věnovat teprve devatenáctiletá Eva Spekhorstová, studentka a polygotka ovládající padesát cizích jazyků včetně několika mrtvých, mezi něž patří například etruština. Eva přinese svůj osobitý pohled na učení se jazyků i na to, jak jazyky otevírají dveře k poznání nových kultur či získání přátel po celém světě. Dále se můžete těšit na rappera a talentovaného hudebníka Renneho Danga, zahradního a krajinného designéra Ferdinanda Lefflera a specialistku na udržitelnost Lucii Martincovou.

Malování starých tašek na TEDxPragueYouth 2022. Foto: Jan Mihaliček, Aleš Otava a Hanka Krejbichová

Vstupenky

TEDxPragueYouth se snaží podporovat dostupnost lístků pro studenty, a proto máme i letos zvýhodněné vstupné a to pro studenty středních škol za 350 Kčstudenty vysokých škol za 450 Kč. Standardní cena eventu je 990 Kč. VIP vstupenka za 2000 Kč zahrnuje rezervace míst v první řadě a podporu toho, že event můžeme dělat pro studenty cenově dostupný.

Téma konference

„Na půl cesty“ slibuje účastníkům rozvíjení nových myšlenek, smysluplných rozhovorů a inspiraci k transformačním změnám. Letošní TEDxPragueYouth poskytne ideální prostor pro všechny, kteří v současné době uvažují nad způsoby pro růst svých startupů, hledají cesty k osobnímu rozvoji nebo se jen snaží najít způsoby, jak porozumět svým vlastním životním cestám a křižovatkám.

Lístky na 6. 4. 2024 pořídíte skrz GoOut. Více se o akci a o samotných řečnících dozvíte na www.tedxprague.cz.

Cesta na TEDx. Foto: Jan Mihaliček, Aleš Otava a Hanka Krejbichová

TEDxPragueYouth je nezisková iniciativa pořádající konference pro studenty a aktivní mladé lidi od roku 2013. Je součástí globální vzdělávací platformy TED, kde řečníci z různých oborů formou patnáctiminutových vystoupení sdílí inspirativní myšlenky ze světa technologie, zábavy, designu, otevírají ale také společenská témata a sdílejí silné osobní příběhy.

TEDxPragueYouth 2013–⁠2024

Tým studentů a dobrovolníků uspořádal od roku 2013 již jedenáct konferencí včetně virtuální konference na platformě Zoom v roce 2020. Mezi řečníky se objevily známé osobnosti, například spisovatel Ladislav Zibura, ředitel organizace Člověk v Tísni Štěpán Pánek či komik Jan Charvát. Netradiční prostory jako divadelní loď, vysokoškolské koleje či kostel ožily atmosférou TEDx za účasti více než dvou tisíc mladých lidí i zkušených odborníků z firem v rámci doprovodného programu. Organizátoři nepořádají akce z politických důvodů, finančního nebo osobního zisku.

Pokud máte připomínku nebo jste našli chybu, napište na editori@denikn.cz.

Přečtěte celý článek