Britský streetartový umělec Banksy se nepřímo přihlásil k další nástěnné malbě. Dílo na zdi domu na severu Londýna, znázorňující listoví stromu, vyvolávalo od víkendu spekulace. Fotografie místa malby se v pondělí objevila na Banksyho účtu na sociální síti Instagram, což je způsob, jímž se tento umělec se záhadnou identitou často hlásí k autorství svých výtvorů.

Londýn 17:13 18. března 2024

Lidé si prohlížejí novou nástěnnou malbu britského umělce Banksyho na zdi v severním Londýně

Lidé si prohlížejí novou nástěnnou malbu britského umělce Banksyho na zdi v severním Londýně | Foto: Toby Melville | Zdroj: Reuters

Banksy na Instragramu umístil fotografii stromu a bílé zdi ještě bez malby, která znázorňuje zelenou korunu stromu, a několik dalších fotografií už s malbou.

Při pohledu z odstupu a náležitého úhlu působí namalované listí dojmem, že patří k holému, silně okleštěnému stromu před domem. Pod korunou stojí ženská postava v typicky banksyovském stylu se zahradnickým postřikovačem v rukou.

Podle BBC moderátor a expert na slavného, ale záhadného umělce James Peak vyjádřil přesvědčení, že jde o Banksyho dílo.

Všiml si přitom, že použitá zelená je podobná té, kterou samospráva příslušné čtvrti Islington používá k označování ulic.

Bývalý šéf britských labouristů Jeremy Corbyn, který je v parlamentu právě za obvod Islington, na síti X napsal, že jde o úžasné umělecké dílo ukazující, že existuje naděje pro všudypřítomný přirozený svět.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Premier League znovu trestá za porušení finančních pravidel, fotbalisté Nottinghamu přišli o čtyři body

  2. V Česku zemřel první člověk s černým kašlem v letošním roce. Nakažených je nejvíc za 60 let

  3. Politolog: Sběr informací na politické oponenty je běžná součást politiky. Babišovi ale není nic svaté

  4. ONLINE: Rusko na Ukrajinu v noci zaútočilo 22 drony a sedmi raketami, západ Ruska byl terčem ostřelování

  5. Policie pátrá po 15leté dívce z Čelákovic, v neděli se nevrátila z Prahy domů a telefon má nedostupný

  6. Banksy se nepřímo přihlásil k další nástěnné malbě. Umělec ‚domaloval‘ listí okleštěnému stromu

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme