Barcelona znovu brečí. Nespravedlnost, všichni to viděli, soptil Xavi po další prohře

před 1 týden 26

 Reuters

Xavi si stěžoval především na neuznaný gól Lamina Yamala z prvního poločasu. Kouč Katalánců tvrdil, že míč byl celým objemem za brankovou čárou. A to přesto, že videorozhodčí žádný průkazný záběr nenašel…

"Cítím obrovskou nespravedlnost, všichni to viděli," stál si ovšem na svém Xavi. Tohle jsou bohužel rozhodnutí sudích, při kterých jsme bezmocní, nemůžeme je ovlivnit," soptil.

Barcelonu poslal v utkání do vedení hlavou po rohovém kopu Andreas Christensen, brzy ale srovnal z penalty Vinícius Júnior.

Sporný moment nastal v 28. minutě po dalším rohu, kdy mladíček Yamal patičkou prodloužil míč a brankář Andrij Lunin zasáhl až v poslední chvíli.

Španělská liga jako jediná z elitních evropských soutěží nepoužívá gólovou technologii, jež rozpozná přesnou polohu míče.

"Pokud chceme být nejlepší ligou světa, musíme využívat nejlepší technologie," apeloval čtyřiačtyřicetiletý bývalý záložník Barcelony, jenž po sezoně u týmu skončí.

Katalánci vedli ještě jednou ve druhé půli po trefě Fermína Lópeze, znovu ale vyrovnal Lucas Vázquez a obrat zařídil v nastavení Jude Bellingham.

"Hráli jsme venku proti Realu Madrid, přesto jsme byli lepším týmem. Podali jsme dobrý výkon a zasloužili jsme si tři body," tvrdil Xavi.

Šest kol před koncem španělské ligy ztrácí Barcelona na arcirivala ze druhého místa 11 bodů, a tak s největší pravděpodobností zakončí sezonu bez jediné trofeje.

Ve čtvrtfinále totiž vypadla z Ligy mistrů s Paris St. Germain, a i z domácí prohry 1:4 vinil Xavi muže s píšťalkou.

"Rozhodčí byl hodně špatný. Řekl jsem mu, že jeho výkon byl katastrofální," prohlásil tehdy.

"O rozhodčích mluvím nerad, ale je nutné říct, že tohle mělo jednoznačný vliv na celou sezonu," přidal, přestože arbitry zjevně komentuje často.

Proti PSG ho rozlítilo, že už v první půli dostal červenou kartu Ronald Araújo. Ani sám Xavi odvetu nedokoučoval, byl vyloučen, když vzteky nakopl panel ohrazující kameru u středu hřiště, a dokázal, že zápasy coby kouč úplně nezvládá. Jako trenér už dostal více červených karet (3) než jako hráč (2) za 22 let dlouhou kariéru.

Barcelona pod jeho vedením prohrála v této sezoně všechna tři El Clásica. Real na podzim v lize uspěl na hřišti rivala 2:1 a v lednu ho deklasoval v Superpoháru v Rijádu 4:1. Ze Španělského poháru vypadla dokonce už ve čtvrtfinále, když nestačila na Bilbao.

Přečtěte celý článek