Pražský půlmaraton v sobotu omezí automobilovou i městskou hromadnou dopravu především v centrální části města podél Vltavy. Na trase závodu platí zákaz parkování. Na trať 24. ročníku 1/2Maratonu Praha vyběhne dopoledne zhruba 15 000 běžců. Podrobné informace najdou lidé na webech pořadatelů závodu a pražského dopravního podniku.

Praha 9:12 6. dubna 2024

běžci

Závod v 10 hodin nově odstartuje na Bubenském nábřeží a poprvé povede přes Staroměstské náměstí (archivní foto) | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Start, cíl a zázemí půlmaratonu budou nově na Bubenském nábřeží vedle Holešovické tržnice. Začátek je naplánovaný na 10.00, konec se předpokládá kolem 13.00. Trasa závodu měřícího přes 21 kilometrů povede městskými částmi Praha 1, 2, 5, 7 a 8 zejména v blízkosti Vltavy. V oblasti už v předstihu platí zákaz parkování.

1/2 MARATON | V sobotu 6. 4. ochromí centrum Prahy ‍♂️ půlmaraton, a my tak musíme reagovat několika změnami v dopravě.

Provoz tramvají a autobusů budeme v centru etapovitě omezovat. Pro přepravu doporučujeme využívat především metro.

Více ▶️ https://t.co/dhui0Y1RhF pic.twitter.com/DsFHY8pKpA

— Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost (@DPPOficialni) April 5, 2024

Dopravní uzavírka v okolí startu a cíle na Bubenském nábřeží od ulice Komunardů k Argentinské a v ulici Komunardů mezi Bubenským nábřežím a Jateční začala v pátek ráno a skončí v sobotu do 18.00. V době závodu bude policie postupně uzavírat ulice a křižovatky, kudy závodníci poběží, a znovu je podle vývoje otevírat.

Změny tras a další omezení provozu městské hromadné dopravy se týkají 17 linek tramvají a tří linek autobusů. Lidé by měli pro cestování v dotčených oblastech využívat hlavně metro.

Zájemci o další informace mohou využít webové stránky pořadatelů nebo dopravního podniku nebo telefonní infolinky. Do dopravního podniku se dovolají na číslo 296 191 817, mezi 08.00 a 14.00 bude fungovat také bezplatná dopravně-informační linka 800 100 991.

ČTK

Nejčtenější

Nejnovější články

  1. Nečasův gól pomohl k obratu nad Washingtonem, český útočník byl vyhlášen hvězdou zápasu

  2. Běžci omezí dopravu v centru Prahy podél Vltavy. Pražského půlmaratonu se zúčastní zhruba 15 tisíc lidí

  3. ONLINE: Začalo druhé kolo prezidentských voleb na Slovensku. Desítky lidí stojí frontu v Kútech

  4. Ve Skotsku sypou nevěstám do vlasů drobky. Ochutnejte shortbread, nejlepší sušenky

  5. Týdeník iROZHLASu: Sledovačka nevěrníků, čekání na slovenského prezidenta a zlí, hodní i oškliví špioni

  6. Když hrajete dobře hokej, štěstí se k vám přikloní, chválil pardubický Sedlák postup do finále extraligy

Aktuální témata

Webbův teleskop, Inflace, Petr Pavel, Nejbohatší člověk na světě, Vesmírný teleskop Jamese Webba, Ukrajina online, Jak ušetřit na energiích, Rusko, Ukrajina, Vladimir Putin, Volodymyr Zelenskyj, Volební průzkumy, Koronavirus, Film, Statistika nehod, Můj rozhlas, Vinohradská 12, Počasí, Miloš Zeman, Andrej Babiš, Zprávy z domova, Zprávy ze světa, MS hokej 2023

Doporučujeme