Boj o život v oblíbeném letovisku Čechů: Mladá žena vypila kávu plnou hmyzu, téměř se udusila

před 1 týden 23

Děsivý incident se odehrál na letišti Son Sant Joan poblíž hlavního města Palma na Mallorce, napsal web Ultima Hora. Když jednadvacetiletá žena, která pracuje pro leteckou společnost, začala pít kávu z automatu, všimla si, že nápoj chutná poněkud zvláštně. Podívala se do kelímku a zjistila, že v kávě plave hejno hmyzu.

ČTĚTE TAKÉ: Mladá zpěvačka zemřela přímo při vystoupení. Šlápla si na dlouhé šaty a už se neprobrala

Ženu posléze postihl anafylaktický šok. Začal jí otékat obličej a sevřelo se jí hrdlo, což jí způsobilo problémy s dýcháním. Letištní zdravotní služba jí podala adrenalin a následně byla převezena do nemocnice. Tématu se věnuje také britský Daily Mail.

Na jednotce intenzivní péče mladá zaměstnankyně letecké společnosti bojovala o život 36 hodin. Ve čtvrtek byla z nemocnice propuštěna.

Případem se v současné době zabývá policie. Rodina postižené podala stížnost s tím, že přítomnost hmyzu v šálku kávy je možným trestným činem, konkrétně ohrožením veřejného zdraví, a jedná se o zdravotní újmu způsobenou z nedbalosti. Průběhu vyšetřování se věnuje lokální zpravodajský portál Majorca Daily Bulletin.

Na základě stížnosti podané rodinou se vyšetřování ujalo místní oddělení policie, které nejprve provedlo analýzu automatu na letišti Son Sant Joan, aby se prokázalo, zda skutečně došlo ke špatné údržbě zařízení. Automat byl ve středu odpoledne zapečetěn. Policie uvedla, že další lidé, kteří konzumovali kávu ze stejného automatu, neutrpěli žádnou nežádoucí reakci.

V současné době se také čeká na lékařské zprávy, které určí přesnou příčinu alergické reakce mladé ženy. Vyšetřovatelé musí zjistit, zda se hmyz dostal do kelímku v automatu nebo se tam dostal až posléze. Souběžně s policejním vyšetřováním byl vydán pokyn ke kontrole všech prodejních zařízení na letišti na Mallorce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Opilého policistu za zaklekávání ženy před barem v Praze obvinila GIBS. Hrozí mu léta vězení

Přečtěte celý článek