Bojovník, jakého svět neviděl. Syn Ramzana Kadyrova převzal medaili za soutěž, které se neúčastnil

před 2 měsíce 63

Syn samozvané hlavy Čečenska Ramzana Kadyrova Adam, který se stal „proslulým“ poté, co surově zbil člověka obviněného z pálení koránu, převzal v Dubaji medaili za vítězství ve čtvrtém dni soutěže speciálních sil UAE SWAT Challenge. Jak poznamenávají různí lidé na sociálních sítích, Kadyrov mladší se však soutěže vůbec neúčastnil.

Soutěž speciálních sil organizovala dubajská policie, Čečenci nasadili tým Achmat, jenž byl složen z bojovníků speciálního pluku Ministerstva vnitra pro Čečensko. Celkově tento tým skončil na osmém místě se ztrátou 51 bodů na vítěznou dubajskou policii.

Na událost upozornil videem, jež sdílel na svých sociálních sítích, Magomed Daudov, předseda čečenského parlamentu, který video doprovodil nadmíru dostředivým textem vůči rodině Kadyrovů.

„Podle výsledků čtvrtého dne soutěže speciálních sil SAE SWAT Challenge 2024 v Dubaji obsadil první místo tým Achmat speciálního policejního pluku pojmenovaného po hrdinovi Ruska A. A. Kadyrovovi z Ministerstva vnitra Čečenské republiky. Na místě naše kluky podpořil můj drahý synovec, vnuk prvního prezidenta Čečenské republiky, hrdiny Ruska Achmata Kadyrova. Rád bych poblahopřál svému drahému bráchovi, hlavě Čečenské republiky, hrdinovi Ruska Ramzanu Kadyrovovi, k tomuto výsledku!“ napsal Daudov na Telegramu.

Událost následně okomentoval web Kavkaz Realii, který upozornil, že Adam Kadyrov „nakráčel jako první“ na pódium pro zlatou medaili, ačkoliv se na žádné soutěži nepodílel. Podle státní tiskové agentury Groznyj-Inform se Adam Kadyrov zúčastnil slavnostního předávání cen jako „šéf bezpečnostního oddělení“ svého otce. To je pozice, která byla speciálně pro Adama Kadyrova zřízena poté, co zbil Nikitu Žuravela, který byl zatčen za pálení koránu.

Syn hlavy Čečenska je známý i dalšími „úspěchy“. Tak například 25. října převzal tehdy ještě patnáctiletý Adam Kadyrov Řád za zásluhy o Karačajsko-čerkesskou republiku. Jde o nejvyšší vyznamenání v regionu, které může získat pouze ten, kdo ve své profesi pracuje po dobu nejméně dvaceti let.

Přečtěte celý článek