Bojovník Lehečka. Odvrátil pět mečbolů ruskému favoritovi a dobyl čtvrtfinále

před 2 měsíce 32

 Reuters

Lehečka v prvním setu promarnil čtyři setboly, Chačanov naopak hned první šanci proměnil a tie-break získal 8:6. Český hráč nevyužil vedení ani ve druhé sadě, v její koncovce ale odvrátil postupně pět mečbolů. V tie-breaku pak sice musel od začátku dotahovat, od stavu 3:5 ale získal čtyři body v řadě a vynutil si třetí set.

Do rozhodující sady vstoupil dvaadvacetiletý Lehečka ztrátou podání, koncovku zápasu ale zvládl na výbornou. V osmé hře vyrovnal, vzápětí udržel svůj servis čistou hrou a na příjmu poté dalším úspěšným brejkem využil druhý mečbol. Nad Chačanovem vyhrál ve třetím vzájemném zápase poprvé.

O postup do semifinále se Lehečka utká poprvé v kariéře se sedmým nasazeným Alexandrem Bublikem z Kazachstánu, přemožitelem Tomáše Macháče z prvního kola. Do čtvrtfinále ho může doprovodit osmnáctiletý Menšík, kterého dnes čeká duel se Španělem Alejandrem Davidovichem.

Tenisový turnaj mužů v Dubaji (tvrdý povrch, dotace 3,133.270 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Lehečka (ČR) - Chačanov (4-Rus.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:5), 6:4, Rubljov (2-Rus.) - Cazaux (Fr.) 6:4, 6:4, Humbert (5-Fr.) - Murray (Brit.) 6:2, 6:4, Bublik (7-Kaz.) - Griekspoor (Niz.) 7:6 (10:8), 7:6 (7:2).

Přečtěte celý článek