Brodská promluvila o vztahu s Hanou Brejchovou. Za mámu považovala její sestru Blanku

před 1 týden 21

Tereza Brodská díky své matce Janě Brejchové měla početnou rodinu, kde ale nejlepší vztahy nepanovaly. Matka se sestrou Hanou se v mládí rozhádaly a nikdy už se neusmířily. Rozdělil je muž. Oscarový režisér Miloš Forman, který byl prvním manželem Jany Brejchové. Tři roky po jejich rozvodu Hanu obsadil do hlavní role komedie Lásky jedné plavovlásky, což Janu utvrdilo v tom, že s její sestrou musel mít milostné pletky ještě v době, když byli svoji. Hana však do své smrti tvrdila, že s Formanem nikdy nic neměla a byli pouze přátelé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hana Brejchová zavrhla svoji dceru. Zřekla jsem se ji, tvrdila. Před smrtí plánovala svatbu

Tetě Blance říkala mami

Napětí mezi Hanou a Janou ovlivnilo i její dceru Terezu Brodskou, která se s touto tetou nevídala. O její smrti se dozvěděla zprostředkovaně. „Já jsem se tuhle smutnou zprávu dozvěděla před pár dny od bratra. Mamince to sdělovat nebudu. Dlouhá léta se s Hanou neviděly. Maminka je vážně nemocná a já nechci, aby jí tato zpráva ještě přihoršila,“ uvedla Tereza pro CNN Prima NEWS.

Naopak s další sestrou své matky Blankou ji pojila obrovská láska. Byla pro ni jako matka. „Bydlela jsem u ní od svých šesti týdnů až do šesti let. Byla jsem tam doma. Blance jsem říkala mami, její manžel Láďa byl pro mě táta, měli dvě děti, takže jsem měla dva sourozence. Žili jsme v bytě dva plus jedna, bylo nás tam požehnaně a Blanka byla úžasná,“ prozradila Tereza Brodská redaktorovi CNN Prima NEWS.

O Vánocích odletěla za Formanem do USA a Terezu nechala doma

Se svými rodiči: Janou Brejchovou a Vlastimilem Brodským bydlela až od druhé třídy, ale Blanka pro ni navždy zůstala druhou mámou. Rodina se však záhy rozpadla, neboť se Brejchová zamilovala do mladšího hereckého kolegy Jaromíra Hanzlíka, který se na několik let stal Tereziným otčímem.

Jana nebyla zrovna vzornou matkou. Když bylo Tereze třináct let, s Jiřinou Jiráskovou přes Vánoce na měsíc a půl odletěla za Milošem Formanem do USA a ji nechala doma. Pro Brodskou to tehdy byly ty nejsmutnější Vánoce. Trávila je pouze s otcem, dědou a babičkou a jak přiznala, matka ji velmi chyběla. Čas ale všechny rány zahojil. Tereza si k matce Janě nakonec našla cestu a před několika lety o ní napsala knihu s názvem Moje máma Jana Brejchová. V ní se legendární herečka vyjádřila k řadě otázkám z jejího soukromí. O sestře Haně se však nezmínila.

Přečtěte celý článek