Brutální útok v Praze: Muž zbil fotbalového fanouška, zlomil mu obličejové kosti

před 1 měsíc 35

Jednadvacetiletý mladík je fanouškem pražské Slavie a svůj klub pravidelně podporuje přímo na stadionu. Před derby pražských S se ale stal jedním z hlavních aktérů nepříjemného incidentu.

ČTĚTE TAKÉ: Recidivista z Jablonecka udusil tetu a vytrhal jí zlaté zuby. Mám debilní povahu, hájil se

„Na konci února kolem sedmé hodiny večer šel mladý muž nakupovat do prodejny v metru Strašnická. Tam na něj slovně zaútočil muž, který za ním stál ve frontě,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Eva Kropáčová.

Video z obchodu zaznamenává moment, který surový útok zažehl. Muži oblečenému v černém se zřejmě zdálo, že ho mladík zdržuje. „V tu chvíli mi začal nadávat do nějakých zas***ých Židů. Já jsem zamumlal, ať je zticha, a on na mě najednou vyjel, ať na něj počkám před trafikou. Já na něj nereagoval, šel jsem na zastávku tramvaje,“ popsal napadený mladík.

Na záznamu je vidět, jak se útočník ohlíží, snaží se, aby mu jeho oběť neutekla. Venku spor vygradoval. „Prakticky se proti mně rozběhl, něco ještě zakřičel a praštil mě ze strany,“ sdělil napadený.

Jednadvacetiletý mladík zůstal ležet na zemi. Rána pěstí byla velice silná. „Pachatel mu způsobil dvě zlomeniny v obličejové části a musel být ošetřen,“ upřesnila mluvčí.

Je to už třetí pátrání, které během několika málo dní pražská policie zveřejnila a souvisí s fotbalovými fanoušky. Nejprve skupinka napadla fanouška v metru, pachatele ale zřejmě dohnalo svědomí a sami se přihlásili na policii. Jen o pár dní později policie zveřejnila další video s útokem, ve kterém šlo také o klubovou šálu. Po nich policisté stále pátrají a nyní k nim přibyl i tento muž.

„V současné chvíli se kriminalisté nedomnívají, že by měl tento útok něco společného s předchozími útoky,“ poznamenala Kropáčová.

„Byl bych nerad, kdyby se na základě tohoto incidentu začali fanoušci házet do jednoho pytle. Vždycky se mezi nimi najde nějaký blázen,“ uvedl napadený mladík. Zda i v tomto případě byl agresor příznivce konkurenčního klubu, není jasné. Policie po jeho totožnosti pátrá.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mladou maminku zkopal na stanici tramvaje v Brně agresivní pár. Policie má video, hledá svědky

Přečtěte celý článek