Byt za 1 milion korun. Stát se zbavuje majetku za pár korun, Češi to berou útokem. Takhle levné bydlení ještě nebylo

před 2 měsíce 62

Ceny nemovitostí v České republice opět šplhají vzhůru a už se nedá očekávat, že by nějakým zásadnějším způsobem propadly. Svou cenu si tedy dokázaly víceméně udržet i ve složitém období, a kdo spekuloval na to, že nakoupí levně, nakonec zřejmě spláče nad výdělkem. Teď mu totiž trh začne znovu pořádně unikat.

Kupte si levně byt

Přeci jen však určité možnosti, jak pořídit byt, dům nebo nějakou investiční nemovitost levněji, ještě jsou. Člověk ovšem nesmí hledat na zprofanovaných webech, jako jsou například Sreality, kde už jsou cenové nabídky opravdu hodně přestřelené.

Málokdo ví, že svůj vlastní web s nemovitostmi má také stát. Jmenuje se Nabídkamajetku.cz a provozuje ho Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. K dispozici je tu celá řada věcí, jako jsou například auta, movité věci, umění, ale právě i nemovitosti, a to prakticky ve všech krajích České republiky.

Jako na kterémkoliv jiném inzertním webu si zde můžete vyhledat nemovitost podle svého přání. Nabídky mají většinou obdobu aukcí, kdy je vždy stanoveno nejnižší podání, tedy jinak řečeno vyvolávací cena. To je nejnižší částka, za kterou můžete byt, dům, garáž nebo pozemek koupit. Dále se potom dá přihazovat po určených částkách.

Nabídky jsou opravdu výhodné

Často se však stává, že se nemovitost prodá už za vyvolávací cenu. K dispozici je například pěkná nabídka bytů, a to i v Praze. Třeba byt 2+kk v Holešovicích je možné získat za cenu 5 679 000 Kč, což není vůbec špatné, a pokud by se to podařilo, byla by to velmi výhodná koupě.

Jsou tu ale i podstatně levnější byty. Třeba dvoupokojový byt s kuchyní v Krupce se prodává od ceny 1 084 000 Kč. Bydlení za milion korun, to už se dnes jen tak nevidí. A co teprve pěkný rodinný dům v obci Žatčany za 2,2 milionu korun? To také není špatné, že?

Čtěte také: Důchodcům v Česku se do bytu nastěhují cizí lidé. Mají na to právo. Tohle bude ostré

Tohle je asi nejlepší web s nemovitostmi. Někdy je to docela drahé, ale dají se tam najít skutečně levné byty. Sám jsem jich odtud několik koupil, většinou za vyvolávací cenu, a obratem potom prodal podstatně dráže,” říká pan Milan, který se věnuje investicím do nemovitostí už pět let.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek