Bývalý poradce amerického exprezidenta: Trump vystoupí z NATO, což povzbudí Putina k útoku

před 3 týdny 30

John Bolton byl mezi roky 2018 a 2019 poradcem pro národní bezpečnost amerického prezidenta Donalda Trumpa. O svém působení v jeho administrativě napsal knihu s názvem The Room Where It Happend, v níž tvrdí, že „pokud byly Trumpovy první čtyři roky (v Bílém domě; pozn. red.) špatné, druhé čtyři roky budou ještě horší“. V rozhovoru pro FORUM 24+ vysvětluje proč. „Každý, kdo zná Trumpa, ví, že se chce pomstít lidem, které považuje za své nepřátele,“ říká. Bavili jsme se s ním také o tom, zda Trump ve svém potenciálním druhém období může Spojené státy dostat z NATO, jestli je svět na pokraji velkého konfliktu a zda se Izrael v Pásmu Gazy dopouští genocidy.

Blíží se americké prezidentské volby. Ve vaší knize The Room Where It Happend tvrdíte, že Donald Trump není způsobilý být americkým prezidentem. To stejné tvrdíte i o současném prezidentovi Joeu Bidenovi. Proč nejsou republikáni ani demokraté schopni přijít s lepšími kandidáty?

To je velmi dobrá otázka, na kterou neexistuje dobrá odpověď. Často slýchám, jak je možné, že země s více než 335 miliony obyvatel skončí s těmito dvěma lidmi. Tisk se soustředí na to, jak se Trump dokázal vzpamatovat a získat republikánskou nominaci, a méně už na to, jak neobvyklé a zvláštní je, že nikdo z Demokratické strany neřekl, že by si měl současný pan prezident užívat důchodu. Bidenův rukopis v Demokratické straně je stejně pevný…

Přečtěte celý článek