Bývalý poslanec Dominik Feri (ex-TOP 09) půjde na tři roky za mříže. V pondělí o tom rozhodl odvolací senát pražského městského ...

před 1 týden 28
Bývalý poslanec Dominik Feri (ex-TOP 09) půjde na tři roky za mříže. V pondělí o tom rozhodl odvolací senát pražského městského soudu, když zamítl Feriho odvolání proti podzimnímu verdiktu Obvodního soudu pro Prahu 3, který je tak pravomocný. Feri bude pykat za dvě znásilnění a pokus o další. Dvě dívky, z nichž jedné nebylo ještě osmnáct let, podle obžaloby i přes jejich nesouhlas osahával a následně s nimi měl sex. Třetí ženu se měl údajně pokusit znásilnit přímo na půdě Poslanecké sněmovny! Zdá se Vám trest pro něj dostatečný?

Státní zástupce Aleš Cimbala uvedl, že se s původním rozsudkem nalézacího soudu ztotožnil. Ferimu pak vytkl nedostatek schopnosti vidět pravdivě sebe sama a kriticky hodnotit své chování. „Nevidím žádný projev sebereflexe, žádnou reakci na to, že celé trestní řízení mělo jakékoliv výchovné účinky. Naopak se věnoval skandalizaci a přesouváním viny na oběti,“ uvedl Cimbala.

Přečtěte celý článek