Bývalý prezident Miloš Zeman zůstává v nemocnici. Jeho stav je stabilizovaný a pomalu se zlepšuje

před 1 měsíc 38

Bývalý prezident Miloš Zeman zůstává v nemocnici. Je ve stabilizovaném stavu, který se zvolna zlepšuje. Radiožurnálu to v pondělí potvrdila mluvčí nemocnice v pražském Motole Pavlína Danková. Lékaři ale propuštění bývalého prezidenta do domácího ošetření v řádu dnů nepředpokládají.

Praha 11:14 25. března 2024 /--> /--> /--> /-->

Dejvická kancelář Miloše Zemana

Miloš Zeman byl operován kvůli nedokrvení nohy způsobenému krevní sraženinou | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

„Operační rány se hojí příznivě. (Zeman) Rehabilituje a pokračuje ve vertikalizaci a nácviku chůze. Laboratorní výsledky se drží v dobrých parametrech,“ sdělila Radiožurnálu mluvčí nemocnice v pražském Motole Pavlína Danková.

Miloš Zeman bude přeložen na interní oddělení. ‚Rány jsou již uzavřené,‘ říká přednosta kliniky Keil

Číst článek

Miloš Zeman byl operován kvůli nedokrvení nohy způsobenému krevní sraženinou. „Noha byla opravdu těžce postižená. Podařilo se nám odstranit hodně sraženin a zbytek jsme řešili speciálními výztužemi (...), a potom jsme ještě dál zprůchodňovali výtokový trakt na bércovém řečišti a vedlejší tepny,“ popsal operaci lékař Miloslav Roček s tím, že šlo o velmi závažný nález.

Lékaři uvedli, že kvůli operaci musel být bývalý prezident několik hodin v umělém spánku a být napojený na plicní ventilaci. V pátek byl Zeman už přeložen na interní oddělení, kde zůstává dále.

Už na začátku prvního funkčního období lékaři informovali o tom, že prezident Zeman trpí polyfunkční neuropatií, kvůli které ztrácí cit v nohou, což bývá neurologická komplikace při cukrovce.

Tamara Kocourková, edr /--> /--> /--> /-->

Přečtěte celý článek