Česká automobilka míří do slavné hry Gran Turismo. Hráči si zajezdí v elektrické Škodě

před 1 týden 27

Česká automobilka představila koncept elektrického závodního vozu Škoda Vision Gran Turismo. Tuzemský výrobce aut se tak poprvé stává součástí slavné videoherní série Gran Turismo, dosud si hráči mohli vyzkoušet vozy Škoda v rally hrách Dirt Rally 2.0 nebo v nejnovějším EA Sports WRC, kde se dá závodit s modelem Fabia RS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ambicióznější, větší a také dražší. Jaké bude nové Kingdom Come a jaké by si ho hráči přáli?

Koncept Vision Gran Turismo vychází ze sportovního vozu Škoda 1100 OHC Spider, který mladoboleslavská automobilka vyráběla v letech 1957 až 1960. Tehdejším cílem bylo vytvořit automobil, jenž se zúčastní slavného závodu 24h Le Mans.

Nyní se jeho zmodernizovaná verze objevuje ve známé hře. „Rozhodli jsme se vytvořit jeho futuristickou verzi. Výsledkem je fascinující spojení tradičního motorsportu a virtuální budoucnosti elektrických závodů," uvedl šéfdesignér Oliver Stefani.

Vision Gran Turismo je vybaven čtyřmi elektromotory s celkovým výkonem 800 kW, váží 1300 kilogramů a má pohon všech čtyř kol.

Hráči si mohou vybírat ze dvou různých laků Vision Gran Turismo. Jeden vychází z modelu Škoda 130 RS, s nímž mladoboleslavská automobilka slavila dvojnásobný triumf ve své třídě na Rallye Monte Carlo 1977. Druhou barvou je matná zelená.

Uvnitř vozu se nachází pouze jedna sedačka, řidič tak sedí uprostřed celé karoserie a kolem sebe má digitální kokpit.

Podle příspěvku japonského tvůrce Gran Turismo Kazunori Jamaučiho na sociální síti X se nejnovější Škoda objeví ve hře nejspíš už ve čtvrtek. Hráči po celém světě tak mohou s českým autem vyrazit na slavné tratě a vyzkoušet vlastnosti jedinečného konceptu.

Přečtěte celý článek