Česká spořitelna nadchla klienty. Kdo si tam uloží úspory, vydělá velké peníze

před 1 měsíc 18

V době klesajících úrokových sazeb, což je trend, který podle vyjádření České národní banky bude v příštích měsících pokračovat, potěší každá výhodná nabídka bankovního produktu. Obzvlášť takového, kde lze stále peníze zhodnocovat zajímavým způsobem.

Peníze se slušně zhodnocují

Například u České spořitelny coby největší banky v České republice můžete stále získat atraktivních 5 % ročně na spořicím účtu. “Máte u nás Plus účet a George? Připíšeme vám naši nejvyšší úrokovou sazbu 5 % p. a.  Tuto sazbu od nás dostanete od založení účtu až do konce následujícího kalendářního čtvrtletí,” uvádí banka na svých webových stránkách. Jde tedy o nabídku pro ty, kdo si založí nový spořicí účet a je časově omezená.

Ovšem zmíněných 5 % si na spořicím účtu můžete udržet i dále. Podmínkou je mít právě alespoň zmíněný Plus účet a do toho využívat internetové bankovnictví George. Pro získání maximálního úroku je třeba také s bankou investovat minimálně 2000 Kč měsíčně.

Možná vám to připadá, že musíte splňovat příliš mnoho podmínek, což vám nevyhovuje. Spořicí účet je v nejvyšším úročení navíc omezen částkou 200 tisíc korun, což je poměrně málo. Naštěstí ale Česká spořitelna nabízí také alternativu.

Jde o takzvaný vkladový účet neboli termínovaný vklad. Zde banka jako velkou výhodu uvádí, že předem znáte výnos, který dostanete, a to po dobu, na kterou tento vklad uzavřete. I tady se banka snaží udržet atraktivní podmínky.

Lze dostat i vyšší procenta

Nejlepší úrok aktuálně dostanete na tříměsíčním termínovaném vkladu, kdy je to 4,5 %. Pakliže si peníze uložíte na jeden měsíc, dostanete 4,1 %. Na půl roku potom 3,8 % a na 12 měsíců, tedy jeden rok, už pouze tři procenta. Takto nastavené sazby odrážejí to, co se očekává od ČNB, tedy že bude úroky postupně snižovat.

Čtěte také: Česká spořitelna vám strhne nehorázný poplatek. Její bývalý bankéř už se neudržel a vše prozradil

Je třeba si uvědomit, že Česká spořitelna je velkou bankou a nemusí tedy dávat ty nejlepší nabídky, jelikož i tak má dostatek klientů. Pokud vám nevadí, že budete u menší banky, můžete zkusit například Trinity Bank, která nabízí na spořicím účtu úrok 6,31 % nebo Max Banku, která drží 5,7 % na celý vklad. Je zkrátka dobře, že lidé mají na výběr.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek