Český tenisový svaz má prvního kandidáta na předsedu, je jím šéf tenisového klubu Sparta Kotrba

před 1 týden 26

Předseda představenstva tenisového klubu Sparta Praha Jakub Kotrba je prvním kandidátem na post nového předsedy Českého tenisového svazu. Svou kandidaturu oznámil ve čtvrtek na tiskové konferenci v Praze.

Praha 14:54 25. dubna 2024 /--> /--> /--> /-->

Stíhaný prezident ČTS Ivo Kaderka přichází k soudu

Šedesátiletý Kaderka je v čele svazu 26 let. Od února je stejně jako šéf dozorčí rady Vojtěch Flégl ve vazbě | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Nového předsedu bude svaz volit na mimořádné valné hromadě 7. června. Na ní by měl podat návrh na rezignaci dlouholetý šéf Ivo Kaderka, který je vyšetřován kvůli podezření z podvodu se státními dotacemi.

„Na základě hlubších analýz, které jsme provedli, a stavu tenisového hnutí, jsem vzhledem k blížící se valné hromadě dospěl k názoru, že bych chtěl kandidovat na post předsedy,“ řekl Kotrba.

„Vstoupili jsme v jednání s řadou lidí, kteří chtějí tenisu v jeho nelehké době pomoci a podílet se na jeho obnově a zvýšení kreditu,“ uvedl.

Šedesátiletý Kaderka je v čele svazu 26 let. Od února je stejně jako šéf dozorčí rady Vojtěch Flégl ve vazbě. Dočasným šéfem svazu byl jmenován Jan Stočes.

ČTK /--> /--> /--> /-->

Přečtěte celý článek