Chvíle hrůzy v Pribeníku: Dítě se zaseklo ve dveřích jedoucího vlaku. Držela ho zoufalá matka

před 2 týdny 31

Matka vystupovala z vlaku s dvěma malými dětmi, když se dveře vagonu náhle zavřely a zůstal v nich zaklíněný tříletý chlapec, informují Noviny.sk. Jeho tělo zůstalo v prostoru pod poklopem, který při jízdě uzavírá prostor mezi dveřmi a schůdky vagonu. Od pasu dolů visel ven z vlaku. Navzdory tomu vlak opustil stanici a matka musela dítě vší silou držet, aby nevypadlo.

ČTĚTE TAKÉ: Tragédie ve vlaku do Prahy: Muž odmítl převoz do nemocnice, uvnitř vagonu pak zemřel

„Řekl mi, že nemůže dýchat, že je mu špatně od žaludku. Bylo to hrůza,“ řekla chlapcova matka. Vlak se zaklíněným dítětem ujel čtyři kilometry, než zastavil a strojvedoucí otevřel dveře vagonu, čímž chlapce vysvobodil, informují Topky.sk.

Železniční společnost nyní prověřuje technický stav vlaku. „Signalizace na stanovišti strojvedoucího ukazovala správné uzavření dveří v celé soupravě,“ sdělil mluvčí Železniční společnosti Slovensko Dominik Drevický.

Chlapec si naštěstí z incidentu neodnesl žádné vážné fyzické následky. Celá rodina však utrpěla psychické trauma. Případem se nyní zabývá policie. „V současné době jsou ve věci prováděny nezbytné procesní úkony. Teprve po shromáždění důkazů, jejich analýze a následném vyhodnocení bude možné ve věci rozhodnout,“ uvedla mluvčí Krajského ředitelství Policejního sboru v Košicích Lenka Ivanová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kalamita na trati mezi Prahou a Benešovem. Popadané stromy zastavily provoz na několik hodin

Přečtěte celý článek