Čím dříve to bude, tím lépe.

před 2 měsíce 67
Čím dříve to bude, tím lépe.


Za Piráty odmítáme vyhazovat každý rok desítky miliard z okna na obsluhu státního dluhu. Peníze mají jít na zlepšení života občanů, třeba do škol, školek nebo zdravotnictví. Stejně tak chceme ušetřit peníze lidem a firmám.

Proto podporujeme vstup do tzv. evropského mechanismu směnných kurzů, tedy stabilnější kurz koruny vůči euru, které tyto výhody přináší. Zítra se k tomu na vládě bude projednávat závazný fahrplan úkolů, který navrhl minulý týden zástupcům koalice Jakub Michálek - poslanec a souhlasily s ním všechny strany.

Co chceme?

👉Nejpozději do letošního října vyhodnotí NERV náš případný vstup do zmíněného evropského mechanismu směnných kurzů. Sami experti říkají, že většinu už mají dávno zpracovanou, tak snad trochu kopnou do vrtule. Za nás platí - čím dříve to bude, tím lépe.

👉Analýzou legislativních otázek pak byl pověřen pirátský ministr Michal Šalomoun. Ten už na všem intenzivně pracuje.

👉 Ministerstvo financí by mělo ve spolupráci s Českou národní bankou do konce roku 2024 aktualizovat dokument Vyhodnocení plnění maastrichtských konvergenčních kritérií a stupně ekonomické sladěnosti ČR s eurozónou. Zní to jako hrozná nuda, ale je to klíčové pro další kroky!

Let´s do it 💪
Přečtěte celý článek