Čtvrtina zákazníků si k novému telefonu kupuje ochranu displeje. Přednost mají skla před fóliemi

před 4 týdny 30

Většina zákazníků považuje ochranu mobilních telefonů za důležitou. Vyplývá to z průzkumu, který si mezi svými zákazníky nechal zpracovat řetězec s elektronikou Datart. Údaje o prodejích ukazují, že rovnou čtvrtina zákazníků si s nákupem nového telefonu rovnou pořizuje ochranu na jeho displej. Na oblibě získávají vyřezávané fólie na míru, které lze přizpůsobit prakticky pro každý model telefonu.

V průzkumu Datartu 85 % dotázaných uvedlo, že je pro ně ochrana mobilního telefonu standardem. Na mysli mají zejména displej, který je jednou z nejdražších komponent na celém telefonu a případná výměna se může někdy vyšplhat na více než polovinu hodnoty celého telefonu.

Klepněte pro větší obrázek
Řezačka na fólie má v databázi na 70 tisíc různých modelů telefonů

Prodejce si pochvaluje, že zájem zákazníků o ochranu displeje mobilu meziročně vzrostl o 6,5 %. Téměř polovina (49 %) spotřebitelů přitom podle průzkumu preferuje ochranné sklo, o něco menší část (35 %) pak volí ochranné fólie. Právě u fólií je snazší zajistit jejich kompatibilitu i s méně obvyklými nebo staršími modely telefonů.

Na speciálním řezacím stroji, který má k dispozici každý kamenný obchod Datartu, lze vybírat ze 70 tisíc různých šablon a vyříznout tak fólii prakticky na každý telefon, případně i tablet nebo ciferník chytrých hodinek. Ceny vyřezávaných fólií Invisible Shield začínají na 600 Kč pro mobily, 700 Kč u tabletů a 350 Kč u chytrých hodinek. Instalace na prodejně je zdarma.

Přečtěte celý článek