Další nesmysly Andreje Babiše k rozebrání. On musí lhát, nám stačí říkat pravdu.

před 1 měsíc 46
Další nesmysly Andreje Babiše k rozebrání.

On musí lhát, nám stačí říkat pravdu.


Další jednání Sněmovny, další nesmysly Andreje Babiše. Normálně bych nereagoval, ale způsob, kterým si tento bez prominutí protekční komunistický synek, estébácký udavač a soudy usvědčený lhář vzal do úst české zdravotnictví, nelze nechat bez odpovědi. Tedy výběr jeho nesmyslů a mé uvedení na pravou míru:

❌ Lež: "Válek zničil reformu psychiatrické péče."
✅ Pravda: Rozjeli jsme spolupráci s Psychiatrickou společností, neziskovým sektorem i dalšími ministerstvy, Národní radě pro duševní zdraví předsedá kompetentní odborník prof Kašpárek a dáváme dohromady psychiatrické nemocnice, zanedbané z dob mých předchůdců. To a mnohem víc. Opravu nic nebylo zničeno, právě naopak.

❌ Lež: "Válek zničil národní boj proti rakovině."
✅ Pravda: Naše vláda schválila Národní onkologický plán ČR 2030, který koncepčně stanovuje cíle pro oblast prevence a zejména zvýšení kvality života onkologických pacientů. Posilujeme screeningy proti rakovině. Vybudujeme také Komplexní onkologické centrum v Karlovarském kraji. V brněnském Masarykově onkologickém ústavu také přibude Centrum onkologické prevence a Centrum inovativní a podpůrné péče. Boj proti rakovině se po mém nástupu ve spolupráci s Českou onkologickou společností dostal na zcela novou úroveň.

❌ Lež: "Válek zničil projekt jedinečné onkologické nemocnice v Praze."
✅ Pravda: Tenhle megalomanský pomník, který si chtěl AB vybudovat na Vinohradech, zkritizovali i jeho vlastní poslanci. Byl to totální nesmysl, který ilustroval jeho totální nepochopení fungování onkologie. Místo něj budujeme Český onkologický institut – Motolské onkologické centrum tam, kde má tradici a potenciál.

K tomu všemu doplnil celou řadu naivních chytristik, jak bychom měli řešit dostupnost léků, diktovat farmaceutickým firmám, co mají vyrábět a přisvojil si zásluhu za vše, co se postavilo a postaví. Upřímně řečeno - když se Andrej Babiš naposledy angažoval ve zdravotnictví, tak z toho byly desítky tisíc zbytečných obětí covidu-19, absurdní projekty kritizované i jeho vlastními poslanci a jmenování svých lidí do nejrůznějších vládních rad a institucí. Jinými slovy, to nejlepší, co soudruh Babiš může udělat pro české zdravotnictví a pacienty, je držet se od nich co nejdál.
Přečtěte celý článek