Další tragédie u propasti Macocha. Skočil do ní dozorce věznice, před pádem se zastřelil

před 1 týden 30

Poslední tragický případ se u jeskyně Macocha odehrál jen před pár dny. Skokem do 138 metrů hluboké propasti ukončil život příslušník vězeňské služby, přesněji dozorce z věznice v Kuřimi u Brna. „Blanenští kriminalisté prověřují okolnosti úmrtí muže, ke kterému došlo v pátek nad ránem v propasti Macocha,“ potvrdil pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Pavel Šváb.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální útok na ubytovně v Praze. Muže našli pobodaného v tratolišti krve

Podle informací Krimi zpráv se měl muž těsně před pádem ještě zastřelit svojí legálně drženou zbraní. Jeho bezvládné tělo, u kterého ležel průkaz vězeňské služby, nalezli druhý den ráno průvodci. Policisté pak na místě objevili i střelnou zbraň. „O této nešťastné události víme, nicméně Vězeňská služba ČR dosud žádné oficiální, ani bližší informace neobdržela, tudíž se k případu úmrtí v tuto chvíli vyjádřit nemůžeme,“ sdělila mluvčí Vězeňské služby České republiky Markéta Prunerová.

Ukončit život volným pádem do Macochy, který trvá zhruba čtyři sekundy, se rozhodly už desítky lidí. Zabránit takovýmto sebevraždám přitom v podstatě nejde. „Podívejte se, jak Macocha vypadá, je to prostě velká propast, takže pokud se někdo rozhodne, stejně mu nezabráníte. Jsou tam sítě, aby nepadali do jezírek. Ale takové sítě, aby ty lidi zachránili, prostě neexistují. Je to přírodní rezervace, do které nelze zasahovat,“ popsal mluvčí správy jeskyní České republiky Pavel Gejdoš.

Asi nejsmutnější případ za poslední dobu se odehrál před necelým rokem. Do Macochy skočila žena se svými dvěma malými dětmi. Obrovskou tragédii tehdy u Horního můstku připomínal jen opuštěný kočárek. I tenkrát měla žena svůj nepochopitelný čin plánovat. Auto odstavila na parkovišti, s chlapečkem a holčičkou chvíli seděla u restaurace a hrála si s nimi. Z ničeho nic pak jedno z dětí popadla do náruče, druhé vzala za ruku a přímo před vyděšenými návštěvníky skočila. Příbuzným měla zanechat dopis na rozloučenou i s vysvětlením svého jednání.

Přečtěte celý článek