Další útok zakázaného psa: Chlapeček skončil pod skalpelem. Změní mu to život, bědují lékaři

před 2 měsíce 77

Osmiletý chlapec si před psí agresí hrál venku v parku. „Šlo o strašlivý útok, po němž malé dítě muselo okamžitě na operaci kvůli poranění hlavy. Chlapci ta zranění změní život,“ popsal detektiv inspektor Gary Stratton pro ITV. Doplnil, že psa odchytili a zjišťují, co incidentu předcházelo. Pejskaři, co měli zvíře zřejmě na starost, byli zatčeni.

ČTĚTE TAKÉ: Nečekaný výtržník na fotbalovém hřišti. Zápas v Argentině narušil pes, hráči ho naháněli marně

Bezdůvodný útok, který přišel znenadání, mělo na svědomí kontroverzní plemeno, které před pár dny zákonodárci v Anglii zakázali. Majitelé museli psy uspat nebo si vyjednat výjimku pro chov a zvíře alespoň vykastrovat, informuje Daily Mail. Vláda jim dokonce nabídla 200 liber, když přivedou svého psa dobrovolně na utracení.

„Tento případ ukazuje potenciální nebezpečí. Apeluji na každého, kdo má informace o nebezpečných psech, aby kontaktoval policii a my mohli konat,“ uvedl Stratton.

Útok se stal jen pár dní poté, co v Essexu zaútočili dva američtí XL bully na postarší ženu a před zraky malého vnuka ji roztrhali. O podobných útocích ale média v Anglii informují poměrně často.

Krvelačnost útoků vysvětlil konzultant anglické Národní zdravotní služby (NHS) Richard Baker. Podle něj silné čelisti psů způsobují škodlivější rány než u jiných plemen, což má za následek zlomeniny kostí, roztrhání kůže a poškození nervů. „Jakmile sevřou, nepustí,“ cituje Bakera Daily Mail.

Od 1. února je vlastnictví nebo držení amerického XL bully v Anglii a Walesu trestné bez platného osvědčení o výjimce. Rovněž je přestupkem prodej psa, jeho opuštění, darování a chov.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zakázaní psi roztrhali ženu, která uklidňovala rozdováděná štěňata. Policie musela střílet

Přečtěte celý článek