Další válka, ale šéf Státní dumy řeší, že v Rusku jezdí opilci na koloběžkách po dvou

před 2 týdny 36

GLOSA / Ruskou duši prostě neprobádáš. Zvláštní kategorií je navíc duše ruského činovníka. Čím vyšší je papalášovo postavení, tím jsou jeho „myšlenkové“ vývody mysterióznější. Šéf Státní dumy Vjačeslav Volodin je jedinečný exemplář.

Svět je na pokraji další vážné, už třetí války, když započteme Ukrajinu a Gazu, ale ráno po íránském útoku stovek střel na Izrael řeší Volodin skutečně závažný problém.

„V souvislosti se zahájením sezóny půjčoven elektrických koloběžek obdržela Státní duma řadu stížností na výtržníky. Porušovatelé dopravních předpisů (pravidel silničního provozu) výrazně překračují povolenou rychlost, děsí chodce, jezdí po dvou a někdy řídí opilí. V důsledku toho se v Moskvě a dalších městech naší země více než dvakrát zvýšil počet nehod s účastí elektrických koloběžek, včetně smrtelných nehod,“ píše Volodin na Telegramu.

Pak vyzývá společnosti půjčující koloběžky, aby začaly věc řešit samy, než se na ně došlápne, „aby uživatelé dodržovali dopravní předpisy a na silnicích nedocházelo k obětem na životech“.

Nechceme být nespravedliví, problematika elektrokoloběžek je nejspíš jedno z posledních témat, kde se mohou ruští zákonodárci vyřádit a dát najevo, že o něčem rozhodují oni, a ne že jen odhlasují všechno, co jim bunkrděd věčný „prezident“ pošle k odhlasování.

Na dekadentním Západě nicméně pořád nechápeme, proč Putinův plyšáček Volodin aspoň nepředstírá, že svou trafiku bere vážně. Až jednou vypukne jaderná válka, tak se ve zbývajících hodinách existence lidstva od něj na Telegramu nejspíš dočteme, jak v Rusku úspěšně probíhá boj o zrno a že ve vesnici Glubinskaja Nora obnovili přitlučením několika prken kurník v místním kolchozu.

Přečtěte celý článek