Další zlatý hoch z Nagana chce do politiky. Růžička kandiduje s Rajchlem do europarlamentu

před 3 týdny 27

„Rozhodl jsem se kandidovat za stranu PRO do europarlamentu z důvodu, že bych chtěl, aby se zlepšily podmínky českých sportovců a národních zájmů,“ prohlásil před novináři Růžička, který v současnosti působí jako hokejový trenér. Svou řeč vzápětí rychle ukončil. „Nejsem žádný řečník, takže děkuji,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Michopulos: Kalousek neumí odejít z politiky. Jeho „poštěkávání“ značí, že má poškozené ego

Strana jde do voleb s programem zdravého rozumu. Tvoří ji uskupení Právo Respekt Odbornost a Správná volba PRO Zdraví a Sport. Její kandidáti budou podle Rajchla nekompromisně hájit české národní zájmy proti bruselskému centralismu, vystupovat proti federalizaci EU, přenášení kompetencí na unijní úroveň či snahám o přechod z koruny na euro. Chtějí se také postavit proti Zelené dohodě pro Evropu (Green Deal), která podle nich ničí ekonomiku nejen českou, ale i evropskou, a také proti pokračování zbrojní podpory Ukrajiny.

Koalice PRO Jindřicha Rajchla podle svého lídra pojímá červnové volby do Evropského parlamentu jako referendum o koaliční vládě Petra Fialy (ODS) a jako odraziště pro sněmovní volby v příštím roce. Kampaň, ve které bude nabízet národně-konzervativní hodnoty, zahájí 16. dubna u soch Jana Antonína Bati a Tomáše Bati v centru Zlína. Kandidáti PRO prý v kampani vyjedou do stovky obcí, plánují intenzivní předvolební kampaň včetně billboardů a kampaně na sociálních sítích. Přesnou částku, kterou do kampaně investují, Rajchl neřekl.

Ze zlatých hochů Nagana není Růžička jediný, kdo se rozhodl zkusit politickou kariéru. Na konci března oznámil kandidaturu do Senátu bývalý hokejový brankář Dominik Hašek. Kandidovat bude za TOP 09 v obvodu Benešov.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Výborný ostře zkritizoval SPD. Návrh hnutí by stál zemědělce 40 miliard ročně, varuje ministr

Přečtěte celý článek