Babiš je na ženy slušný, hájila ho Jermanová. Mě označil za prodejnou d*vku, řekla Kovářová

před 1 měsíc 31

Hlavním tématem pravidelné nedělní diskuze byly vulgarity, které v posledních dnech proletěly politickou scénou. Podle poslankyně Jaroslavy Pokorné Jermanové ale Babišova slova o ministrovi zahraničí Janu Lipavskému (Piráti), kterého označil v uniklé e-mailové komunikaci za „zmr*a“, není takový zásadní prohřešek ve srovnání s výroky vládní pětikoalice. Předně tím myslela slova poslance Ondřeje Koláře z TOP 09. Ten počastoval bývalého šéfa diplomacie Lubomíra Zaorálka (SOCDEM) slovem „č*rák“.

„Je to soukromá korespondence, která unikla ven. Pak tady máme případ pana kolegy Koláře, který to řekl do televize, ať to nemažou. Vulgarity nicméně do politického prostoru nepatří a neměly by tam být,“ řekla ve vysílání Partie.

„Ale on vůči ženám nikdy takový není. Pokud si s ním píšu, SMS i e-maily jsou velmi slušné a plné respektu,“ hájila svého předsedu Jermanová na CNN Prima NEWS. S jejími slovy ale důrazně nesouhlasila místopředsedkyně Sněmovny Věra Kovářová. Ta připomněla, jakými vulgaritami ji Babiš kdysi nadával.

„Musím se ohradit – já vám nevím. Byla jsem pro něj bestií, a dokonce i prodejnou d*vkou označena. Promiňte, že to pak použiji,“ řekla Kovářová v Partii. Jermanová šéfa hnutí ale bránila i nadále. „Takovou zkušenost nemám. SMS jsem neviděla,“ poznamenala.

Na to konto Kovářová upřesnila, že šlo o slova, která padla veřejně v předsálí Poslanecké sněmovny, kde byli i novináři. „A bestii jsem dostala za to, že jsem panu předsedovi přinesla seznam chybějících kapacit základních a mateřských škol. Ten seznam on požadoval a následně padlo toto označení – veřejně na kameru,“ osvěžila zákonodárkyně paměť své poslanecké kolegyni.

Přečtěte celý článek