Taťána le Moigne opouští Google. Z čela české pobočky odchází po 18 letech

před 1 měsíc 41

Ředitelka české pobočky americké internetové a technologické firmy Google a podle žebříčku Forbes jedna z nejvlivnějších žen Česka Taťána le Moigne po osmnácti letech odchází z funkce. Uvedla to na svém profilu LinkedIn.

Le Moigne napsala, že nyní neuvažuje o jiném místě. V čele Googlu v Česku byla od vzniku pobočky v roce 2006 a vedla i pobočky na Slovensku, v Rumunsku a Maďarsku.

„Po téměř osmnácti úžasných letech jsem se rozhodla, že nastal čas opustit společnost Google. Cítím se skvěle, protože vím, že zanechávám firmu a tým ve skvělé kondici. A i když se velmi těším na to, co mi přinese budoucnost, část mého já se smutně loučí s mnoha kolegy i s touto neuvěřitelnou kapitolou mého života,“ napsala.

„Dovolte mi, abych poděkovala všem, se kterými jsem během svého působení ve společnosti Google spolupracovala, za podporu, partnerství a přátelství. Odcházím s neuvěřitelnými vzpomínkami a cítím se až nepříjemně nadšená, že začínám objevovat život s prázdným rozvrhem,“ konstatovala na závěr.

Taťána Le Moigne vystudovala softwarové inženýrství na Vysoké škole ekonomické v Praze. Od roku 1994 do roku 2003 byla zaměstnancem společnosti Microsoft nejdříve v pražské, poté v mnichovské a londýnské pobočce. V roce 2003 založila vlastní společnost poskytující služby v oblastech marketingové komunikace a PR. Google u nás zakládala jako první zaměstnanec v roce 2006. V roce 2009 získala ocenění „Osobnost českého internetu“ v anketě Křišťálová Lupa.

Přečtěte celý článek