Déšť zvedl řeky na severovýchodě Čech. Na Trutnovsku je v jednom případě i druhý stupeň

před 2 měsíce 57

Hladiny některých řek na severovýchodě Čech zůstávají po dešti zvýšené. Labe ve Vestřevi na Trutnovsku dosahuje druhého povodňového stupně. Na dalších místech v Královéhradeckém a Libereckém kraji vystoupaly toky na první, tedy nejnižší stupeň. Vyplývá to z údajů na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Druhého povodňového stupně, označovaného jako stav pohotovosti, dosahovalo v pátek ráno podle ČHMÚ Labe ve Vestřevi poblíž Hostinného a řeka Úpa v Trutnově, druhá zmíněná ale už před osmou hodinou poklesla na první stupeň. Ten se vyskytl také na horním toku Labe ve Špindlerově Mlýně, na přehradách Labská a Les Království i ve Stanovicích na Trutnovsku.

Úpa dosáhla ráno prvního stupně i ve Zlíči u České Skalice na Náchodsku. Na nejnižší povodňový stupeň vystoupala také Jizera v Železném Brodě na Jablonecku a v Jablonci nad Jizerou na Semilsku.

ČHMÚ ve čtvrtek vydal výstrahu před vydatnými dešti, která platí do sobotního poledne pro část severních a východních Čech a severu Moravy. Na severovýchodě Čech a také části jihozápadu Čech platí výstraha před nárůstem hladin toků na povodňové stupně.

Přečtěte celý článek