Děti fotbalisty Kanea měly obří štěstí. Policie šetří nehodu, po které skončily v nemocnici

před 2 týdny 44

Viníkem nehody by podle dostupných informací měla být dvacetiletá řidička vozu značky Renault. Při odbočování narazila do dodávky, kterou řídila chůva Kaneových dětí. Ve voze s ní cestovali i tři fotbalistovi potomci Louis, Vivienne a Ivy. Všichni skončili s lehkými zraněními v nemocnici.

ČTĚTE TAKÉ: Fotbalový turnaj na Spartě pomůže seniorům. Firmy mohou registrovat své týmy

Právník zabývající se dopravou Uwe Lenhart deníku Bild řekl, že řidička renaultu by mohla být trestně stíhána za ublížení na zdraví z nedbalosti. Trestní zákoník prý v takových případech ukládá trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.

Pokud by však vyšetřovatelé obvinění rozšířili i na trestný čin ohrožení silničního provozu, mohla by řidička za mřížemi strávit až pět let. To se ukládá v případě prokázání „hrubě nedbalého a bezohledného“ nerespektování práva přednosti v jízdě při odbočování. „To v tomto případě nakonec asi nebude, protože nehoda byla pravděpodobně způsobena prostou neopatrností,“ míní Lenhart. Řidička podle jeho názoru vyvázne pouze s pokutou.

K nehodě došlo v pondělí kolem 17:15 u obce Schäftlarn nedaleko Mnichova. Vůz viníka nehody narazil nejdříve do dodávky Mercedes s Kaneovými dětmi, poté se střetl s autem značky Land Rover. Nikdo z devíti účastníků havárie nebyl vážně zraněn. „Jsou v pořádku a do nemocnice jeli pouze na běžnou prohlídku,“ sdělil BBC Kaneův mluvčí.

„První, co jsme viděli, byla spousta zraněných lidí ze všech aut,“ řekl britské veřejnoprávní stanici velitel dobrovolných hasičů v Hohenschäftlarnu Daniel Buck, který na místě zasahoval. Všichna zranění podle něj byla spíše lehčí jako bolesti krku a hlavy, což je pro autonehody typické. „Díky Bohu se nikdo vážně nezranil. Bylo to pro všechny opravdu štěstí,“ dodal.

Kaneova manželka Katie a jejich nejmladší dítě Henry podle dostupných informací ve vozidle nebyli, informoval deník Guardian. Útočník bavorského celku v době nehody právě nebyl ani v Německu, ale na cestě do Londýna na zápas Ligy mistrů proti Arsenalu.

Anglickému sniperovi se ale i přes mrazivou událost podařilo na hřišti londýnského Arsenalu podat dobrý výkon a přesnou střelou z penalty pomohl Bayernu Mnichov k remíze v prvním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů 2:2. Za německý celek se trefil ještě Serge Gnabry, Londýňané stav srovnali díky gólům Bukaya Saky a Leandra Trossarda. Odveta se odehraje příští týden v Mnichově.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nacistický symbol na dresu? Německo řeší podivné čtyřky, číslo 44 společnost stáhla z prodeje

Přečtěte celý článek