Dezinformátor Zítko se ztratil. Policie po něm vyhlásila pátrání

před 1 týden 32

Pavel Zítko, který čelí obžalobě z trestného činu šíření poplašné zprávy, se ve středu 19. dubna nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově. Místo něj tam jeho příznivci přečetli jakési prohlášení, v němž dával najevo, že se soudem nesouhlasí. Údajně jej Zítko poslal i Vladimiru Putinovi a Donaldu Trumpovi. Dnes se jeho jméno objevilo v pátrání Police České republiky.

Oficiálně je podle státního zástupce Davida Vernera Zítko stíhán kvůli šíření poplašné zprávy. Obžalobě tak pravděpodobně čelí kvůli tomu, že v době pandemie covidu kromě jiného zpochybňoval existenci viru a ve svých videích na sociálních sítích mluvil o negativních zdravotních důsledcích očkování proti koronaviru.

Bližší specifikaci obvinění nemohl státní zástupce přiblížit, protože Zítko si obžalobu nepřevzal, a nebyla tudíž oficiální cestou doručena.

V soudní síni bylo zakázáno pořizovat zvukové i obrazové záznamy, přesto se někteří Zítkovi příznivci o to pokusili.

Zítko dlouhodobě působí na dezinformační scéně a patří k jejím předním tvářím. V popisu hledaného Pavla Zítka píše policie o obézní postavě, šedých vlasech a strništi na tváři.

Podobně se před časem policii, respektive nástupu do vězení vyhýbal další z dezinformátorů Tomáš Čermák, který byl následně zadržen v Polsku a předán do České republiky.

Přečtěte celý článek