DiCaprio jako jazzová legenda. Režisér Scorsese plánuje hvězdně obsazenou Sinatrovu biografii

před 1 týden 34

Oscarový režisér Scorsese, který stojí například za loňským veleúspěšným eposem Zabijáci rozkvetlého měsíce, plánuje začít natáčet Sinatrovu biografii ihned po dokončení filmu o Ježíši podle knihy japonského spisovatele Shūsaku Endō.

ČTĚTE TAKÉ: Podle hry The Sims vznikne film: Producentkou je Margot Robbieová. Co dalšího víme?

Nejmenovaný zdroj pro magazín Variety uvedl, že jednaosmdesátiletý režisér chce do role ikonického jazzového zpěváka obsadit svého stálého spolupracovníka Leonarda DiCapria. Ten mimo jiné ztvárnil jednu z hlavních rolí v nejnovějším počinu Scorsese, Zabijáci rozkvetlého měsíce. Westernové krimi obdrželo deset nominací na Oscara, nakonec však ani jednu z nich neproměnilo.

V chystané biografii se pak jako Ava Gardnerová, slavná hollywoodská herečka, představí hvězda série Hunger Games Jennifer Lawrenceová. Gardnerová byla za Sinatru provdána v letech 1951 až 1957.

Scorsese, který režíroval třeba i filmy Vlk z Wall Street či Irčan, měl zájem zfilmovat biografii o Sinatrovi už v roce 2009. Tehdy se mu ovšem nepodařilo získat povolení od hudebníkovy dcery Tiny, která je majitelkou práv na otcovu pozůstalost, připomněl portál The Guardian.

Právě získání souhlasu Sinatrové by mohlo být zádrhelem i nyní. Jak napsalo Variety, Scorsese stále nezajistil potřebná povolení od muzikantovy dcery.

Životopisný film si již v počáteční fázi získal velký zájem filmových studií. Apple, který financoval epos Zabijáci rozkvetlého měsíce, by rád nadále se Scorsesem spolupracoval. Jenže podle Variety je v popředí zájmu zaštítění biografického filmu o jazzové legendě společnost Sony.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hollywoodský biják Duna má i českou stopu. Kaskadéři prozradili, jak na ně působily hvězdy

Přečtěte celý článek