Divadlo Kalich v září znovu uvede Landův muzikál Tajemství v novém nastudování

před 1 měsíc 37

foto Ilustrační foto - Divadlo Kalich v Praze.

Praha - Pražské Divadlo Kalich znovu uvede muzikál Tajemství od Daniela Landy, tentokrát v novém nastudování. Muzikálové drama se těší divácké přízni od roku 2005 a mělo bezmála 600 repríz. Premiéra se uskuteční 12. září, představení jsou zatím naplánována do konce roku. Tvůrci to dnes oznámili novinářům.

Původní verze muzikálu byla podle Landy "šitá horkou jehlou", protože autory tlačilo datum premiéry. Nové podání téměř 20 let starého materiálu podle něj bude košatější, a to především co se týká hudebního doprovodu. Původní hudbu totiž Landa psal pro živou kapelu, novější znění skladeb označil hudebník až za filmové. Podle režisérky představení Mirjam Landy mělo původní představení vrásky, které se nyní podařilo napravit.

Muzikál Tajemství se odehrává ve dvou časových rovinách - v současnosti, ale také ve středověku. Na jevišti se objeví například Lucie Vondráčková či Šárka Vaňková, Jiří Böhm nebo Jan Komínek a Tomáš Trapl v alternaci se Zbyňkem Fricem. Kostymér Roman Šolc uvedl, že se těší zejména na historické kostýmy. Choreografii pro muzikál vytvořila Linda Rančáková, scénu David Bazika.

Majitel Divadla Kalich Michal Kocourek uvedl, že muzikálu bylo možné dát nový rozměr i proto, že se od roku 2005 významně posunula vybavenost divadla. Technický park podle něj také divadlo posílilo speciálně pro tuto inscenaci.

Přečtěte celý článek