DM Drogerie ve velkém zavírá prodejny. Naprosto nečekané. Co se to děje?

před 1 měsíc 57

Podle všeho dochází k nečekanému uzavírání poboček oblíbeného obchodního řetězce s drogerií a potravinami. Společnost dm drogerie na Slovensku oznámila, že přistupuje k redukci své obchodní sítě. V důsledku toho ubude jejích obchodů a je otázkou, jakým způsobem bude u sousedů působit do budoucna.

Co se odehrálo?

Vzhledem k podobě a blízkosti obou ekonomik si i čeští zákazníci kladou otázku, zda náhodou dm drogerie nechystá něco podobného i v České republice. To pochopitelně nelze vyloučit, avšak společnost to nepotvrdila ani nevyvrátila. Pouze naznačila, že tímto směrem vážně uvažuje.

“Hodláme pokračovat v projektech, které vycházejí z naší strategie, a investujeme do regenerace našich stávajících prodejen a zamýšlíme se i nad optimalizací sítě,” uvedl pro server TN.cz mluvčí drogistického řetězce Jiří Peroutka.

Zřejmě jde o větší sérii uzavírání prodejen, která může ještě pokračovat. Zničehonic skončil například obchod v Bánské Bystrici nebo v Ružomberoku. Zavřely také dvě bratislavské pobočky této drogerie, byť tam je zatím jako důvod uváděna rekonstrukce a je tedy možné, že se ještě otevřou.

Velký hráč na trhu

Každopádně je pro mnohé překvapením, že po letech rychlé expanze dochází k útlumu aktivit dm drogerie přinejmenším na Slovensku a do budoucna tedy pravděpodobně i v České republice. Je třeba říct, že jde o velmi oblíbený řetězec, který si spolu s konkurenčními sítěmi Rossmann a Teta rozdělily český trh.

Zdá se však, že prodej drogerie už není tak lukrativní jako dříve. Jde ostatně o sortiment, který lze dobře nakupovat například na internetu a právě tam zřejmě kamenným řetězcům utíkají velké tržby, na což je třeba reagovat.

Čtěte také: Prodavačka promluvila, jak české obchodní řetězce okrádají zákazníky. Tohle je čtení jen pro silné povahy

Nejde o jediný podobný případ z poslední doby. Ještě nečekanější byl definitivní konec řetězce Pepco v sousedním Rakousku, kde najednou uzavřel všech sedm desítek svých prodejen a navíc ještě spadl do insolvence. Zdá se, že obchody teď nemají zrovna na růžích ustláno a některé to nakonec nemusí ustát.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek