Dnes je Národní den bez spěchu. Jako někdo, kdo má denní program často rozplánovaný takřka na minuty, by pro mě spěch mohl být d...

před 4 týdny 23
Dnes je Národní den bez spěchu. Jako někdo, kdo má denní program často rozplánovaný takřka na minuty, by pro mě spěch mohl být denním chlebem. Jako lékař ale vím, jak obrovskou daň si stres a neustálý spěch na lidském zdraví vybírají a snažím se mu maximálně předcházet.

Proto jsou součástí mého kalendáře také časově rezervy. Na delší jednání, na vydechnutí, na misku borůvek, na oběd, na probrání okamžitých nápadů s kolegy nebo prostě jen na přípravu na další jednání.

Stres v kombinaci se spěchem jsou základními ingrediencemi katastrofy, za volantem to platí dvojnásob. To si jako řidič opakuji.

Ze všech těchto důvodů se dnes symbolicky připojuji k Národnímu dni bez spěchu pod hlavičkou České asociace pojišťoven, které za tuto iniciativu děkuji. Pojďme dnes nejen za volantem, ale i po celý den nespěchat. Hlavní je bezpečnost a těch pár minut, které naženeme rychlou jízdou, za život rozhodně nestojí.

Přečtěte celý článek