Dnes opět zasedá Sněmovna a při slovech nejmenovaného obstrukčníka se mi vybavila slova Karla Kryla: Nikdy nevěř ostnatému drátu...

před 2 měsíce 13
Dnes opět zasedá Sněmovna a při slovech nejmenovaného obstrukčníka se mi vybavila slova Karla Kryla: Nikdy nevěř ostnatému drátu, byť by se stokrát tvářil jako stonek růže.

Andrej Babiš na více než hodinu obsadil pultík a ve vystoupení jak vystřiženém ze Sputnik News rozjel tradiční galimatyáš lží, dezinformací a z kontextu vytržených výkřiků. Útočil na novináře, naši armádu, Evropskou unii, prostě na všechny. Při svém surfování na vlně rádoby protiválečných nálad zkombinoval kritiku vojenské pomoci Ukrajině, aby následně prohlásil, že je samozřejmě na straně Ukrajiny. Smysl v tom nehledejte.

Poněkud paradoxně pak zapůsobilo jeho „díkybohu, že během předsednictví nepadla vláda“ od někoho, kdo se naši vládu pokusil během předsednictví shodit. A jeho lámanou češtinou deklarovaný posměch angličtině některých ministrů už působil skutečně tragikomicky ve chvíli, když po něm k pultíku dorazila Alena Schillerová, známá svým legendárním „ví vil sí“. Trapnost, které jsme ušetřeni tím, že se AB nestal prezidentem, byla dnes v sále skoro hmatatelná.

Přečtěte celý článek