Do Česka přišla nová televize zdarma pro všechny. Nova a Prima nemají šanci, mohou rovnou zavřít

před 1 měsíc 25

Tak už je to tady. Po dlouhých letech začíná v České republice vysílat opět nějaký ten nový televizní kanál. Jistě, v průběhu času přidávaly nové programy například Nova nebo Prima, avšak ty tam potom vysílaly spíše druhořadé pořady, které už se jim do hlavní nabídky nevešly.

Už za pár dní

Tentokrát je tomu jinak. Na tuzemský trh bezplatné lineární televize totiž vstupuje zcela nový hráč, a to rovnou takový, že ho vlastní jedna z největších mediálních společností na světě, a to Warner Bros. Discovery. Ta u nás už provozuje kabelové programy typu HBO, případně streamovací službu HBO Max. Avšak teď poprvé přichází s programem zdarma pro všechny, který ponese název Warner TV.

Společnost před pár týdny informovala o tom, že získala licenci od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. A rozhodně nijak nezahálela, protože vysílání připravila skutečně v rekordním čase. Warner TV budete moci naladit na všech televizích po celé zemi už 2. dubna.

Všem divákům přineseme do vysílání velkou knihovnu obsahu, od klasických filmů až po populární seriály,” informoval šéf Warner Bros. Discovery v České republice, Václav Paleček. Je skutečně na co se těšit, jelikož tato společnost má pravděpodobně nejbohatší archiv ze všech. A hodlá ho náležitě využít.

Parádní nabídka pořadů

Programové schéma ukazuje, že se v něm budou střídat oblíbené seriály, jež budou tvořit většinu nabídky, s filmy. Například nedělní večery budou patřit superhrdinům a na páteční večery jsou potom připraveny filmové hity pro všechny. Do vysílání budou zařazeny i prémiové seriály, které jste dosud mohli vídat pouze na HBO, jako je Westworld, Uklízečka nebo Smallville.

Čtěte také: Česká televize namíchla Čechy. Zvyšuje poplatek a platit ho bude každý, kdo má mobilní telefon

Jak uvedl ředitel televize pro server Mediář, bude nutné vyvažovat nabídku v rámci vlastního programu a toho, co je licencováno ostatním televizím, jako je Prima nebo Nova. Ty se zatím nemají bát toho, že by o nabídku pořadů této společnosti přišly, avšak určitá hrozba do budoucna tu je. Pokud se Warner TV vyplatí její archiv zpeněžovat po vlastní ose, nebude mít důvod takové seriály, jako jsou například Přátelé nebo Teorie velkého třesku, nabízet komukoliv jinému.

Foto: Shutterstock

Přečtěte celý článek