Dva ruští vojáci se doznali ke trojnásobné vraždě na Ukrajině, píše Kommersant

před 1 týden 40

foto Ruský voják - ilustrační foto.

Moskva - V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se přiznali, že ve dvou vesnicích, zavraždili tři lidi, včetně starostky obce Abrykosivka, napsal na svém webu ruský list Kommersant. Jeden z předpokládaných pachatelů je recidivista ze Sibiře, který byl v Rusku dříve odsouzen i za vraždu. Nyní mu hrozí doživotí, dodal deník.

O zločinech policii informoval zdravotník z obce Podo-Kalynivka. Když policisté na místo přijeli, našli v jednom domu tělo ženy, kterou - soudě podle nábojnic - zastřelili automatickou puškou kalašnikov. Pachatelé ve snaze zamaskovat zločin tělo polili hořlavinou a pak do domu vhodili granát, jehož výbuch způsobil požár. Přesto byla mrtvá rozpoznána.

Policisté šli po stopě a zadrželi vojáky Alexandra Osipova a Alexandra Kajgorodceva, kteří se k vraždě přiznali. Přiznali se také k tomu, že v sousední vsi zavraždili svého kolegu z armády a ještě jednu ženu. Mrtvoly rovněž spálili a vyhodili do povětří.

Jednou z obětí se ukázala být starostka Abrykosivky. Úřady dříve tvrdily, že se starostka stala obětí ukrajinského ostřelování, poznamenal deník a dodal, že vojáci z ruské 144. motostřelecké brigády nejspíše zabíjeli v opilosti.

Kajgorodcev z Novosibirska byl už dříve souzen za vraždu a ve věznici dostal další trest za obchodování s drogami. Na svobodu vyšel v roce 2020. Pokud bude nyní u soudu usvědčen z trojnásobné vraždy, hrozí mu doživotí, napsal Kommersant.

Přečtěte celý článek