Dvořák: Migrace? Výkřiky o znásilňování jsou bubák. Žijete na jiné planetě, vzkázala Jermanová

před 1 týden 29

„Pamatuji si výkřiky, jak nám budou migranti znásilňovat ženy a děti. Kdykoli se blíží volby, téma migrantů se objeví jako největší bubák. V Česku přitom žádný zásadní problém s migrací nemáme,“ řekl Dvořák ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vládnout s ODS? To by nebyl problém. Na jméno to ale nepřiznáme, naznačují z ANO

„Stejně tak panuje obrovská vlna hysterie kolem migračního paktu. Je to zneužívání situace a vytváření atmosféry strachu před něčím, co ve skutečnosti zdaleka tak dramaticky nehrozí. Výborně se to ale hodí do politického boje. Máme tady nějaký zásadní problém s No-go zónami nebo s přebytkem migrantů z Afriky a z Blízkého východu? Nemáme, protože oni do Česka moc nechtějí,“ dodal ministr pro evropské záležitosti.

Jermanová na slova Dvořáka reagovala následovně: „Při vší úctě, pane ministře, mi přijde, že žijete na jiné planetě. Asi jste zamrzl v nějakém svém idealistickém světě. Vy nevidíte bezpečnostní problémy, které mají v Německu, Belgii nebo ve Francii? Zaplaťpánbůh, že těch migrantů tady nemáme tolik, což je výsledek politické práce ANO v minulé a předminulé vládě. Ty dveře jsme drželi zavřené a vy je prostřednictvím migračního paktu otevíráte.“

Kritika migračního paktu podle ní není žádným strašením. „Že teď bezpečnostní problémy nemáme, neznamená, že je nebudeme mít v budoucnu. Mám malé dítě a přiznám se, že opravdu nechci, aby to tady vypadalo jako v Bruselu,“ doplnila Jermanová. Podle ní vláda přístupem k migračnímu paktu ohrozila bezpečnost České republiky.

PŘEHLEDNĚ: Migrační pakt stručně a jasně. Co obsahují hlavní body schváleného balíčku?

Přečtěte celý článek