Emtéčko od března zdraží a přidá více dat, včetně neomezených. Některé tarify získají přístup k 5G síti

před 2 měsíce 82

Virtuální operátor Emtéčko chystá od 1. března 2024 novinky ve své nabídce mobilních tarifů, o kterých informuje v zákonné lhůtě s měsíčním předstihem. V kostce lze nový ceník charakterizovat jako „mírné zdražení s mírným navýšením volných jednotek, zejména dat“. Tuto praxi zřejmě virtuál odkoukal od velkých síťových operátorů.

Klepněte pro větší obrázek

Hlasové paušály

Nabídka stávajících tarifů platná do 29. února 2024:

Klepněte pro větší obrázek

Nabídka nových tarifů platná od 1. března 2024:

Klepněte pro větší obrázek

Škála hlasových tarifů se rozšiřuje o jeden zcela nový paušál Mega+ za 689 Kč měsíčně. Obsahuje 10 tisíc volných minut a SMS do všech sítích (tedy prakticky neomezené volání a SMS) a k tomu i neomezený objem dat. Rychlost přenosů je ale omezena na 5 Mbit/s v obou směrech (download i upload). Tento tarif má zároveň jako první u Emtéčka přístup do 5G sítě, ačkoli v ní paradoxně maximální rychlost nedokáže využít.

Dva nejnižší paušály Mini a Mini+ mají o desetikorunu dražší měsíční paušál, Mini+ ale přidává na volných minutách i SMS do všech sítí, od března jich bude mít 100 + 50. Tarif Malé a Mega se nemění. Všechny tarify mají nadále v ceně velký objem 10 tisíce volných minut i SMS do vlastní sítě Emtéčka.

Datové balíčky

K hlasovým tarifům lze navíc aktivovat i datové balíčky, protože žádný z paušálů (až na nově představené Mega+) v základu žádná data nenabízí. Právě u datových balíčků se nejvíc projevuje zdražení, které připomíná praxi velkých síťových operátorů. Emtéčko zvyšuje ceny a přidá tu a tam nějaký ten gigabajt na měsíc navíc. U nejvyššího balíčku 50 GB jde o čisté zdražení o 10 % bez přidání objemu dat. Vzhledem ke zvýšené ceně balíčků se zvyšuje i objem dat, která lze spotřebovat v zemích EU bez dalšího doplatku („Roam like at home“).

Nabídka stávajících balíčků platná do 29. února 2024:

Klepněte pro větší obrázek

Nabídka nových balíčků platná od 1. března 2024:

Klepněte pro větší obrázek

Papírovou výhodou je alespoň přístup k 5G síti u balíčků od 15 GB výš, kde to má (na rozdíl od uměle zpomaleného tarifu Mega+) aspoň nějaký smysl. I tak ale virtuál uvádí rychlosti stahování a uploadu pro 5G síť stejnou jako u staršího LTE, tedy 150 Mbit/s, resp. 50 Mbit/s, takže rozdíl v zákaznické zkušenosti bude pravděpodobně minimální. Emtéčko je virtuální operátor, který působí v síti O2. Letos v létě oslaví 10. výročí.

Přečtěte celý článek