Expremiér Babiš oznámil rozchod s manželkou Monikou

před 1 týden 27

foto Ilustrační foto - Bývalý premiér a šéf ANO Andrej Babiš s manželkou Monikouna archivním snímku ze 17. listopadu 2019.

Praha - Bývalý premiér Andrej Babiš na svém instagramu oznámil rozchod s manželkou Monikou po zhruba 30 letech vztahu a sedmi letech manželství. Společně mají dvě děti - dceru Vivien a syna Frederika. Babiš je ženatý podruhé, jeho první manželkou byla Beata Adamovičová.

"Po třiceti společných letech plných vzestupů, pádů a nezapomenutelných zážitků jsme se s Monikou rozhodli, že naše cesty se nyní rozdělují. Jako rodiče dvou úžasných dospělých dětí si nejvíce přejeme zachovat rodinnou harmonii," napsal Babiš. "Naše rodinné vazby zůstávají pevné, a i když se naše osobní cesty mění, naše láska a respekt k sobě a k našim dětem zůstávají stejné," dodal.

Babiš se s dlouholetou partnerkou Monikou, která tehdy už užívala delší dobu příjmení Babišová, oženil na Čapím hnízdě v červenci 2017. Svatbě pod širým nebem přihlíželo na 200 hostů. Kolem areálu tehdy opakovaně projela protestní jízda aut, z nichž zněla hesla kritizující šéfa ANO.

Babišová expremiéra doprovázela na některých pracovních cestách. Navštívila s ním například Spojené státy, Izrael či Francii. Svého chotě podporovala při jeho loňské prezidentské kandidatuře, policie se ale tehdy také zabývala tím, že dostala výhrůžný dopis s nábojem. Policisté případ objasnili, věc kvalifikovanou jako nebezpečné vyhrožování odložili, protože podezřelý zemřel. Náboj podle policie nebyl ostrý.

Přečtěte celý článek